Викладачі факультету аграрного менеджменту взяли участь у національному форумі «Бізнес і університети: future of work»

12 листопада 2019 року
У Києві відбувся національний форум «Бізнес і Університети» – представники міжнародних компаній, громадських організацій, керівники і викладачі вузів обговорювали нові виклики для університетів і роботодавців, які фахівці потрібні, і хто їх повинен випускати.
 
 
 
Цей форум зібрався вже всьоме, і його тема – робота майбутнього. Адже людей все частіше замінюють роботи, і вже через три роки, стверджують фахівці, у світі зникне близько 75 мільйонів робочих місць і з'являться нові спеціальності.
 
 
Це унікальний захід у сфері розвитку партнерства між представниками бізнесу та університетів. Організатором форуму виступила Лабораторія «Бізнес і університети» Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в Україні. Тема Форуму 2019 року – «Future of Work». За дослідженнями, вже до 2022 року частка нових спеціальностей зросте до 27%. До цього ж часу, через автоматизацію прогнозується зникнення близько 75 млн. робочих місць, а мінімум 54% співробітників у світі повинні будуть пройти перенавчання, аби бути конкурентоздатними і затребуваними на ринку праці.
Всі ці процеси безпосередньо впливатимуть як на університети так і на бізнес.
 
 
Тож, яке майбутнє чекає на вищу освіту у її класичному розумінні? Як вишам змінювати підхід до навчання, щоб ефективно взаємодіяти з бізнесом у нових умовах та як компаніям підготуватися до майбутніх викликів на ринку праці?
 
 
У панельних дискусіях першого дня Форуму, а також на майстер-класах другого - спікери та учасники намагалися знайти відповіді на усі запитання, а також дізналися, що таке «upskilling and reskilling», які зміни і нові можливості несуть ці поняття? Які навички важливі, а про які вже слід забувати? Хто такі change managers та яка їх роль у майбутньому компаній?
 
 
 
У програмі форуму були виступи представники міжнародних компаній, українських університетів, зокрема і проректора з навчальної і виховної роботи НУБІП України, та закордонних вишів, державних структур і громадських організацій, а також експерти у галузі освіти.
 
Анна Слободяник,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С.Завадського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook