Візит до Вапмінсько- Мазурського університету в м. Ольштин Польскої республіки (УВМ)

6 листопада 2019 року

   13-19 жовтня 2019 року доц. кафедри ентомологїї ім проф. М.П. Дядечка Тетяна Стефановська відвідала кафедру Ентомології, фітопатології та молекулярної біології факультету Екологічного менеджменту та сільського господарства Вапмінсько- Мазурського університету в м. Ольштин Польскої республіки ( УВМ). Візит проходив в рамках прогарами Erasmus +. Мета візиту: читання лекцій та обговорення можливостей для розширення співпраці.

 

  


    14,16 та 17 жовтня доц. Тетяна Стефановська прочитала лекції студентам─ магістрам спеціалізації «Захист рослин» з біологічного захисту рослин та ентомології. На лекціях були присутні зав.кафедри проф. Томаш Куровський, проф. Божена Кордан, доктор. Ельжбета Топа та аспіранти кафедри.
     Після проведення плідних дискусій з Еразмус Координаторами університету та факультету Урсулою Шмигель та проф. Агнещкою Кошуцькою, а також з деканом факультету проф. Агнешкою Пшжолковскою, польські колеги вирішили подати проектні заявки для участі в конкурсі 2020 року для отримання гранту Erasmus+ KA1: students and teаching mobility.

 


   15 жовтня доц. Тетяна Стефановська відвідала дослідну станцію університету Ленжани та ознайомилася з 11- річним досвідом вирощування енергетичних культур кафедрою селекції та насінництва. Протягом зустрічі з директором станції обговорили перспективи співробітництва в цьому напрямку. Ще один важливий підсумком відвідання університету – домовленість про розширення наукової співпраці між УВМ та НУБіП під егідою проекту НАТО Наука заради миру, що виконується на кафедрі ентомології ім проф. М. П. Дядечко ( координатор проекту від краiн- партнерів НАТО доц. Тетяна Стефановська). Сумісно с польськими колегами планується провести воркшоп з сучасних аспектів управління шкідливими організмами на посівах енергетичних культур для виробництва біопалива першої та другої генерації.

 

 


      Доцент Тетяна Стефановська висловлює щиру вдячність Еразсмус координатору факультету екологічного менеджменту та сільського господарства УВМ доц. Анджею Золновському та проректору з науково-дослідної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП, доктору економічних наук Вадиму Ткачуку за сприяння в отриманні мобільності в рамках Еразмусу та проф. Особлива подяка проф. Божені Кордан яка координувала програму перебування доц. Тетяну Стефановську на кафкдрі та зробила все можливе для її успішного завершення.
 

 

Тетяна Стефановська
доц. кафедри ентомологїї ім проф. М.П. Дядечка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook