Академічна доброчесність як інструмент забезпечення якості вищої освіти

31 жовтня 2019 року
    29 жовтня в нашому університеті відбувся семінар «Академічна доброчесність як інструмент забезпечення якості вищої освіти» за участі Андрій Сідляренка, директора компанії Антиплагіат.

   З вітальним словом до учасників семінару звернулась Оксана Зазимко, начальник навчальної частини університету, зазначивши, що дотримання академічної доброчесності є важливою складовою забезпечення якості вищої освіти в Україні.
    Директор компанії Антиплагіат Андрій Сідляренко у своїй доповіді акцентував увагу присутніх на дотриманні вимог Закону України «Про освіту», а саме статті 42, що присвячена дотриманню вимог з академічної доброчесності у закладах освіти, а також детально розповів про особливості використання програми «Unicheck» для перевірки видань на ознаки плагіату та надав змістовні відповіді на запитання учасників семінару.

   Директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак у своїй доповіді наголосила на тому, що відповідно до пункту 8 частини другої статті 16 Закону України «Про вищу освіту» наявність внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти є обов’язковою у закладах вищої освіти, що передбачає забезпечення дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти, у тому числі створення і забезпечення функціонування ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату, а також розповіла про перевірку навчальних видань (підручників і навчальних посібників) на ознаки плагіату, зазначивши, що у 2018 р. всього було перевірено 196 таких видань, а в 2019 р. – 100 (станом на 29.10.19 р.).

  Після завершення семінару його учасники ще мали можливість отримати відповіді на окремі особисті питання щодо дотримання академічної доброчесності та перевірки видань на ознаки плагіату.

Кіщак Тетяна,
директор наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook