Стажування аспірантки економічного факультету Алли Чміль в Національному університеті аграрних наук та ветеринарної медицини в місті Ясси, Румунія в рамках проекту TOPAS

30 жовтня 2019 року

 Стажування аспірантки економічного факультету Алли Чміль в Національному університеті аграрних наук та ветеринарної медицини в місті Ясси, Румунія в рамках проекту TOPAS.

    В рамках реалізації міжнародного освітнього проекту Erasmus+ «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання у аграрній сфері /TOPAS» аспірантка економічного факультету НУБіП України Алла Чміль пройшла двотижневе стажування разом із колегами-партнерами із Вірменського національного аграрного університету, Єреванського національного університету, Андижанського філіалу Ташкентського національного аграрного університету, Самаркандського інституту ветеринарної медицини та Сумського національного аграрного університету в Національному університеті аграрних наук та ветеринарної медицини в місті Ясси, Румунія.

 

     Учасники стажування ознайомилися з найсучаснішими методиками підготовки фахівців безпосередньо долучитись до проведення лекційних та практичних занять. Румунські колеги продемонстрували недавно відкритий в університеті Центр візуалізації, який дає змогу студентам більш детально в 3-Д форматі розглядати структуру техніки, тварин, клітин тощо.
     Університет має чудову, оснащену новітньою технікою лабораторію, де здійснюються дослідження ґрунтів та проводяться різноманітні досліди з ґрунтознавства. Неможливо також оминути увагою ветеринарну клініку, де проходять практику студенти університету під керівництвом професорів університету.

 

 

    Відповідно до програми учасники стажування відвідали фермерські господарства Румунії, які спеціалізуються не тільки на виробництві сільськогосподарської продукції, а й також на агротуризмі.
      Завдяки чудовому координатору від румунського університету – Conf. univ. dr. Florin Lipsa та професору університету Dan Bodescu у рамках дисертаційного дослідження Чміль Алли відбулося виїздне засідання на одну з найбільших у Румунії промислову пасіку, де була можливість поспілкуватися з бджолярами Румунії. Це був прекрасний досвід та можливості для подальшої спільної роботи, обміну інформацією та досвідом.

 

 

    Під час стажування в Національному університеті аграрних наук та ветеринарної медицини в місті Ясси відбувався Міжнародний Науковий Конгрес, де Чміль Алла разом з колегами опублікувала наукову статтю та презентувала постер зі своїми дослідженнями.

Проект TOPAS та подібні стажування відкривают двері можливостей для розширення своїх досліджень, обніму контактів та досвідом між колегами з різних країн. 

"Мені, як аспірантці, неймовірно важливий такий досвід. Я вдачня за можливість отримати нові знання та контакти, які допоможуть мені в написанні дисертаційної роботи".   

 

Алла Чміль
аспірантка економічного факультету НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook