Командна робота – запорука успіху не лише в навчанні…

23 жовтня 2019 року
     Кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка під час реалізації освітньої програми «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» використовує різноманітні підходи до мотивації і мобільності у здобувачів вищої освіти, у т.ч. через отримання знань студентів у неформальній освіті, та адаптації їх до ринку праці.

     Експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі озвучили ключові навички, які знадобляться для успішної кар’єри в 2020, 2022, 2025 роках. Серед них наступні: комплексне розв’язання проблем, критичне мислення, креативність, уміння керувати людьми, взаємодія з людьми, емоційний інтелект, уміння формувати власну думку та приймати рішення, орієнтація на клієнтів, уміння вести переговори, гнучкість розуму (вміння швидко переключатися з однієї думки на іншу).

     Робота в команді – одна з найважливіших навичок, яку прагнуть роботодавці, тому Третій Кампус програми «Розвиток викладання та навчання на основі компетентностей» був присвячений міжособистісним комунікаціям та розвитку навичок, що дають можливість студентам працювати в командах (http://gohigher.org/campus_komandna_robota).

     На Кампусі, який із 16 по 19 жовтня 2019 р. проходив на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича під патронатом МОН України, ГО «ВИЩЕ», BRITISH COUNSIL, PEARSON, DINTERNAL EDUCATION, були розглянуті такі теми:

  • сила різноманітності та її застосування в роботі в команді;
  • групова динаміка та етапи розвитку команди;
  • фасилітація та її використання у підтримці командної роботи;
  • оцінювання командної роботи;
  • надання та отримання зворотного зв'язку, що має значення;
  • робота з конфліктами та ненасильницьке спілкування у командах;
  • роздуми над досвідом роботи в команді.

     Слід зауважити, що робочою мовою цього заходу – була англійська.

     Учасником цього заходу був студент 1-го курсу скороченого терміну навчання ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження (спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології») Владислав Марченко.

     За результатами участі, Владислав отримав сертифікат і засвоїв методики командної роботи, які буде використовувати у своїй групі під час навчально-виховного процесу, а саме:

  • розроблювати навчальні заходи, які розвиватимуть у студентів навички роботи в команді;
  • розвивати вміння студентів надавати і отримувати змістовні відгуки;
  • оцінювати розвиток командної роботи, навичок співпраці та спілкування;
  • оцінювати ефективність навчальної діяльності та вносити корективи у разі потреби.


Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. Акад. І.І. Мартиненка

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook