Факультет харчових технологій провів майстер-клас для учнів Спеціалізованої школи №112 ім. Т.Г. Шевченка

20 жовтня 2019 року
    Багато у наш час неоднозначних сфер діяльності та індустрії, проте харчова індустрія  не викликає у нас жодних дисонансів. Хто не хотів би поїсти? Тільки той, хто ситий. А багато з нас люблять поїсти не просто, а смачно, корисно, різноманітно, здорово. Саме ці питання - буденна реальність людей, які сьогодні святкують своє професійне свято - День працівника харчової промисловості!!!

     Для багатьох видатних людей професія харчового технолога була омріяна з дитинства. Наприклад, Біл Гейц говорив: «Не все мечты сбываются. Вот я, например, в детстве мечтал стать поваром, но не сложилось».

     Прагнучи здійснити бодай одну мрію, викладацький склад факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на чолі з деканом факультету Ларисою Баль-Прилипко, може перетворити бажання на цілеспрямовану мету. 

  

     Суботні профорієнтаційні заходи на факультеті стали вже традицією як для викладачів, так і для школярів. Цієї суботи факультет відвідали учні 6-10 класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №112 імені Т. Г. Шевченка з поглибленим вивченням іноземних мов.

     З вітальним словом до учасників звернулась заступник декана факультету Наталія Слободянюк, яка провела коротенький історичний екскурс по університету та факультету, сучасних лабораторіях кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів.

     Напередодні святкування в Україні Дня працівника харчової промисловості, доцент кафедри Людмила Тищенко розповіла учням про історію харчової галузі м. Києва. У харчовій галузі міста сумлінно і самовіддано працюють майже 26 тисяч висококваліфікованих майстрів своєї справи — це пекарі та мельники, кондитери, виробники м’яса і молочної продукції, безалкогольних напоїв та багато інших фахівців, які своєю наполегливою працею задовольняють попит киян на продукти.

     Кожне з 482 підприємств харчової промисловості Києва гідно тримає торгову марку, забезпечуючи високу якість продукції, знаної не тільки у столиці та Україні, а й далеко за її межами. Харчова промисловість здолала нелегкий шлях становлення, і сьогодні ми з гордістю зазначаємо, що в галузі є історія, є значні здобутки і є чудові перспективи подальшого розвитку.

  

     Науково-педагогічні працівники кафедри провели для дітей майстер-класи з оцінки якості ковбасних виробів, молока та молочних продуктів, визначали якість овочів та фруктів на вміст нітратів.

  

   

   

   

     І звичайно, родзинкою даного заходу було проведення дітьми майстер-класу "Феєрія солодощів" та їх дегустацією з шоколадом різних видів.

   

   

     Такий креативний, нестандартний підхід викладачів факультету зацікавив школярів та розкрив основні переваги та важливість професії "Харчовика" для людства. 

     У кінці зустрічі діти подякували декану Ларисі Баль-Прилипко та викладачам факультету за цікаву зустріч та проведення даного заходу та привітали всіх з Днем працівника харчової промисловості:

 

Чи в світі їжа головна?

Ми твердо можем відповісти:

Харчовикам ми дякуєм за те,

Що можем сміло все ми їсти!

Харчовиків ми всіх вітаєм,

Здоров'я всім їм ми бажаєм!

Готуйте нам і щось творіть -

Щоб смачно нам на світі жить!

 

Наталія Слободянюк,
заступник декана факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook