День відкритих дверей кафедри військової підготовки: враження майбутніх маркетологів

11 жовтня 2019 року
     Молодим маркетологам цікаво усе, що відбувається в університеті, тому 8 жовтня ми завітали на День відкритих дверей на кафедрі військової підготовки. Ми мали змогу зануритися в атмосферу кафедри, оскільки шикувалися і виконували накази командира як справжні курсанти.

     Нас ознайомили із навчанням за військовими спеціальностями та можливим працевлаштуванням у силових структурах України або органах державної влади. На кафедрі викладають досвідчені науково-педагогічні працівники, які мають великий досвід військової, бойової та педагогічної діяльності. Саме показали навчальні аудиторії, в яких студенти опрацьовують різноманітні дисципліни, та відвідали практичне заняття студентів військової кафедри – в одній з аудиторій майбутні офіцери тренувалися наосліп розбирати і складати стрілецьку зброю. Як пояснили викладачі, це робиться для того, аби навіть в екстрених умовах під час військових дій не витрачати зайвого часу на осмислювання кожного руху, а робити усе швидко і якісно.

     Найцікавішою частиною екскурсії стала військова техніка. У розпорядженні кафедри є справжній діючий танк Т-64. Чоловіча частина студентів була в захваті! Нам розказали про будову, експлуатацію та можливості танку. Вразило те, що це єдиний танк, що є повністю герметичним і здатним рухатися під водою на величезні відстані. Також був продемонстрований БТР та бойова машина для транспортування піхоти. При кафедрі наявний симулятор кабіни танку і тир, де студенти відпрацьовують навички влучної стрільби із різноманітної зброї.

     Військовий потенціал України несправедливо недооцінений. Насправді, проблема лише в недостатньому фінансуванні цієї галузі. Деякі розробки українських вчених є унікальними, наприклад найменші за розмірами двигуни для танків, які не поступаються потужністю жодному закордонному.
     Для захисту країни необхідні не тільки військовослужбовці та техніка, а й ті люди, які будуть просувати українське виробництво військового обладнання на світовий рівень, демонструючи усі надбання та новітні розробки. І саме у цьому полягає участь маркетологів. Доля країни залежить від кожного!

Валентина Пономаренко,
студентка 2-го кусу факультету аграрного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook