Знайомство студентів з виробництвом

11 жовтня 2019 року

Для підвищення фахової підготовки студентів важливим завданням є поєднання учбового процесу з виробництвом, де впроваджені в життя новітні інформаційні технології. На сьогоднішній день забезпечити користувачів всім спектром комп’ютерних послуг: надійним та якісним зв’язком, захистом та збереженням інформації, організацією хмарних технологій, зберіганням даних в хмарі, обробкою та аналізом великих об’ємів інформації можуть тільки сучасні дата-центри.

Ознайомлення з організацією роботи Датацентру “Парковий” і ставили на меті студенти 1 курсу спеціальності економічна кібернетика факультету інформаційних технологій, які разом з викладачами: доцентом кафедри інформаційних систем Садко М.Г. та старшим викладачем кафедри комп’ютерних систем і мереж Матусом Ю.В. відвідали це підприємство 8 жовтня 2019 р.

Датацентр “Парковий” розташований в мальовничому куточку Києва, на його схилах, на Парковій дорозі.

Датацентр “Парковий” є найбільший та найтехнологічний центр зберігання та обробки даних та єдиний сертифікований в Україні по рівню надійності TIER 3, що означає: будь-який компонент інженерної інфраструктури центру може бути виведений з промислової експлуатації для проведення ремонтних або регламентних робіт без припинення надання послуг клієнтам. Показник доступності в цьому випадку становить 99,982% (сумарний час простою систем не може перевищувати 1 година 35 хвилин на рік, при тому, що комплекс працює в режимі 24 години на добу, без вихідних днів).

Датацентр “Парковий” побудований компанією Schneider Electric у відповідності з самими високими світовими стандартами з використанням найкращих практик ведучих світових країн. Серце датацентру це серверна, про що і говорить студентам викладач Матус Ю.В.:

Інженерна інфраструктура повинна відповідати вимогам надійності та безпечності:

Успішна робота всіх складових датацентру “ Парковий ” відслідковується в апаратному центрі:

Екскурсію була корисна та цікава, студенти висловили велику подяку співробітникам ТОВ “АНТІ МЕДІАМ” (до складу цього підприємства входить датацентр “Парковий”): директору Чабану Віталію Петровичу, технічному директору Алопіну Артему Вікторовичу, головному інженеру Голубничому Олегу Івановичу та іншим.


Садко Михайло Григорович,
доцент кафедри інформаційних систем 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook