НАУКОВИЙ ГУРТОК ДЛЯ ШКОЛЯРІВ "ПРОЦЕСИ НАВКОЛО НАС" НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК – НОВА ФОРМА ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

11 жовтня 2019 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 11, ауд, 358, 101

 

     Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК завжди відповідально ставиться до проведення профорієнтаційної роботию.  Від нашої спільної кропіткої профорієнтаційної роботи залежить рішення  багатьох учнів що до вибору навчального закладу вищої освіти. Вони можуть бути спокійними, потрапивши до нас на факультет,бо по закінченню навчання  будуть відчувати себе впевненими у завтрашньому дні, та завжди мати цікаву, високооплачувану роботу.

     Навіть зараз всі, хто на запрошення наших співробітників завітає в гості на факультет, вільно спілкуються з деканом і викладачами, бо з нами весело, дотепно і головне креативно. Кожного тижня у нас відбуваються зустрічі зі школярами. На цей раз ми радо прийняли учнів-старшокласників з навчального закладу «Європейський колегіум» разом з вчителькою математики Данилюк Зіновією та з гімназії «Троєщина».

     Зустріч у форматі наукового гуртка "Процеси навколо нас" відбулася на базі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК. Зі вступним словом виступила декан факультету, професор Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко, яка окреслила життя і досягнення факультету, його розвиток, нові освітні програми спеціальності "Харчові технології"

     Про кафедру процесів і обладнання переробки продукції АПК розповів завідувач кафедри, професор Юрій Григорович Сухенко і наголосив, що всі готові харчові продукти виробляються з використанням певного обладнання і здійснення на ньому відповідних процесів. 

     А наш спортивний професор кафедри Ігор Павлович Паламарчук розповів про спортивні досягнення студентів і викладачів факультету. 

     Після короткого пояснення напрямків застосування процесу подрібнення в харчових виробництвах доцент кафедри Марія Михайлівна Жеплінськадала старт для учнів до виконання наукової роботи на тему: "Дослідження процесу подрібнення в молотковій дробарці"

     Робота виконувалась учнями спочатку на комп'ютерах у віртуальному просторі, а потім на експериментальній установці. Звичайно, дослідження проводили за підтримки викладачів. Доценти кафедри Василів В.П. і Бурова З.А. допомагали учням, а коли найкращі першими справлялися із завданням, вони допомагали своїм однокласникам і від цього отримували велику радість і задоволення. Це треба було бачити - реакція була миттєвою!  

     У лабораторії учні змогли самостійно перевірити вміст вологи у зерні пшениці, кукурудзи та гороху, подрібнити іі розділити на фракції сировину. Вони безпосередньо приймали участь в усіх експериментах, що ще більше давало їм впевненості в своїх силах. Навіть вчителька, як слухняний учень, сама виконувала всі завдання, які були на порядку денному засідання гуртка. 

  

  

  

    І головне, що все проходило в невимушеній обстановці, так ніби вдома почували себе майбутні абітурієнти. 

     Всі відвідувачі факультету отримали сертифікати гуртка "Процеси навколо нас", а солодкими подарунками і грамотами та блокнотами НУБіП України були нагороджені найкмітливіші.   

     Школярі подякували за чудову зустріч, на якій вони змогли пізнати невідомі для себе дотепер нові слова, нові знання, а головне отримати позитивні враження від зустрічі з колективом факультету і кафедри.

     "Ви такі креативні!" - саме цими словами закінчився сьогоднішній візит учнів шкіл до факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та на кафедру процесів і обладнання переробки продукції АПК.

     А ми щасливі, що маємо нагоду розповісти про факультет, показати кафедру і запросити на навчання на гостинний факультет!!!

Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook