Ректорат: навчальна дисципліна, зустріч зі старостами та господарські питання

7 жовтня 2019 року
    7 жовтня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Ректор звернув увагу на заходи, які заплановані на цьому тижні: день відкритих дверей на кафедрі військової підготовки, вручення погонів її випускникам та відзначення Дня захисника України, тиждень правових знань, який проводить юридичний факультет до Дня юриста, а також ряд статутних і регламентних заходів.

 

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про організацію перевірки факультету аграрного менеджменту, звіт якого розглядатиметься на наступному засіданні вченої ради.

     Голова Студентської організації Олександр Павелко проінформував про результати виборів голови об’єднаної ради гуртожитків – ним став Микола Михальчук, студент агробіологічного факультету. 8 жовтня студентство проводить акцію «НУБіП – воїнам АТО», а наступного тижня пройде фестиваль Дебют першокурсника.

     Керівники профкомів співробітників Ростислав Тарасенко та студентського Олексій Муравський повідомили про звітно-виборчі конференції, які розпочалися на факультетах та в ННІ, а загальні пройдуть в грудні.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про результати міністерської наради, присвяченої правилам прийому до вишів на наступний рік. Головними відмінностями стали обмеження кількості заяв – пропонується не більше 5, всі вступники мають реєструвати власні електронні кабінети, вступники на економічні спеціальності на базі молодшого спеціаліста складатимуть фаховий іспит та повинні мати сертифікати ЗНО з української мови та математики. Найбільше змін для вступників для магістратури – вступ на 72 спеціальності крім педагогічних, аграрних та військових спеціальностей буде за широким конкурсом.

    Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про перебіг набору іноземців, налагодження співпраці з Таджикистаном та Китаєм в цьому напрямку.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на ремонтних роботах, які наразі тривають в університеті. Завершується облаштування покрівлі в лабораторії конярства, заплановано в навчальному корпусі №11 осучаснити колони та встановити частину дверей зі скляними вставками, аби економити електроенергію на освітленні, у навчальному корпусі №12 розпочинають монтаж вентиляційних систем.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Зазимко – контролювати дисципліну і перебіг навчання, проаналізувати і розглянути на нараді забезпечення навчального процесу електронними ресурсами, продовжувати профорієнтаційні заходи, внести пропозиції щодо створення міжфакультетської лабораторії з біотехнологій. Валерію Іщенку – сконцентрувати увагу на підготовці до опалювального сезону, проаналізувати ефективність реалізації програми енергозбереження. Директору ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадію Ржевському – підготувати відзначення Дня захисника України, продовжити облаштовування спортивного майданчику біля гуртожитку №2, організувати зустріч старост академічних груп з ректором.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook