Учені-лісівники НУБіП України на світовому конгресі IUFRO

2 жовтня 2019 року
     Весняна Бразилія у сонячному місті Курітіба зібрала науковців-лісівників з усього світу на черговий XXV конгрес IUFRO (Міжнародний союз лісових дослідницьких організацій) (29.09 – 5.10.2019) під назвою «Лісові дослідження і співпраця для сталого розвитку». Науковців і політиків з понад 90 країн світу, біля 3 тис. учасників зумів прийняти виставковий центр, театр та університет штату Парана, які компактно розташовані на окраїні міста.

     Надзвичайно потужний науковий десант (5 осіб) із НУБіП України представляє нашу державу на цьому форумі, як правило, за гранти міжнародних організацій, що в свою чергу свідчить про визнання наукових доробків наших науковців. У перші дні конгресу після помпезного його відкриття уже встигли доповісти результати своїх досліджень проф. Сергій Зібцев та доц. Іван Лакида, прийняти участь у виставці та у засіданні міжнародної сертифікаційної організації FSC доц. Павло Кравець, директорському форумі IUFRO проф. Петро Лакида. Надзвичайно приємно, що на конгресі представлене студентство нашого університету. Так студент другого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства Володимир Кравець разом із 15 студентами-лісівниками з усього світу виборов право представляти міжнародну студентську організацію (ISA) на конгресі, де веде активну роботу з пропагування українського лісівництва, студентства, університету і країни в цілому.

     Дружні зустрічі й спілкування з грантами світової лісівничої науки (Вернер Курц, Канада; Чад Олівер, США; Анатолій Швиденко, Австрія і багато інших) надихає учасників української команди учених-лісівників до подальшої продуктивної праці на благо українського лісу, на благо університету, за сталий розвиток усієї України.

     Конгрес продовжується, ще 4 продуктивні дні включно з 5-м жовтня… Коли в Україні наступають перші осінні сутінки – в Бразилії яскраве ранкове сонце осяває весняну зелень і кличе до роботи…

Петро Лакида,
директор ННІ лісового і садово-паркового господарства
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook