Інженери активні учасники Міжнарoдної агропромислової виставки AGROEXPO-2019

2 жовтня 2019 року
     З 25 по 28 вересня у місті Кропивницькому проходила Мiжнapoднa aгpoпpoмислoвa вистaвкa «AGROEXPO-2019» з польовою демонстрацією техніки та технологій.

     Вже традиційно до участі у роботі виставки стратегічний партнер НУБіП УкраїниПАТ «Ельворті» («Червона зірка») – запросив науково-педагогічних працівників і студентів факультету конструювання та дизайну. На виставці у рамках роботи Всеукраїнського освітнього ярмарку крім НУБіП України свої експозиції також представили 31 заклад вищої освіти України. І це не дивно, оскільки виставка – це прекрасна платформа для проведення профорієнтаційної роботи. Загалом за три дні на виставці побувало більше 41 тисяч відвідувачів. А загальна площа експозицій цього року склала 125 тисяч квадратних метрів на яких свої технічні та технологічні новинки представили 585 українських та закордонних компаній.

     Для участі у представленні експозиції нашого університету була сформована робоча група до якої увійшли: старший викладач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Андрій Несвідомін, доцент кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем Олександр Лавріненко, старший викладач кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Геннадій Похиленко, старший викладач кафедри надійності техніки Олександр Банний та аспірант кафедри конструювання машин і обладнання Руслан Кульпін.

     Наша делегація прийняла участь у циклі панельних дискусій з представниками бізнесу та вітчизняних ЗВО аграрного профілю з питань співпраці освіти та бізнесу. Члени робочої групи розповіли відвідувачам виставки про освітні програми нашого університету, умови вступу та можливості реалізації своїх наукових, творчих і спортивних амбіцій в НУБіП України.

     На виставці наші делегати провели зустрічі з колегами із інших закладів вищої освіти, наукових установ, агарних компаній України, випускників, які працюють на аграрних та машинобудівних підприємствах. Зокрема, була цікава зустріч із студентом факультету Назаром Юрченко, що навчається за індивідуальним графіком. Він високо оцінив рівень здобутих компетенцій. Саме вони допомогли йому влаштуватись і успішно працювати у міжнародній компанії Kuhn, яка спеціалізується на виробництві високотехнологічної сільськогосподарської техніки.
     Відвідали виставку і студенти та науково-педагогічні працівники факультету конструювання та дизайну. Вони ознайомились з новітніми зразками сільськогосподарської техніки, побачили її роботу в польових умовах, оцінили технічні характеристики. А магістри мали змогу поспілкуватися з роботодавцями, запропонувати свої кандидатури для можливого працевлаштування. 

     За активну участь у організації та проведенні Мiжнapoдної aгpoпpoмислoвої виставки «AGROEXPO-2019» НУБіП України нагороджений подякою. Організатори висловили побажання, щодо участі НУБіП у виставці і наступного року. 

     Відвідуванням виставки справа не обмежилась… Представники ПАТ «Ельворті» запросили студентів та викладачів на підприємство. Для наших студентів екскурсія на передове вітчизняне машинобудівне підприємство стало надзвичайно приємною подією. Вони поспілкувались із працівниками конструкторського бюро, операторами технологічних процесів, відвідали музей сільськогосподарської техніки та оцінили технічний рівень виробництва. Інженери ПАТ «Ельворті» відповіли на численні питання, які цікавили наших студентів.

     Колектив факультету конструювання та дизайну висловлює щиру подяку організаторам виставки, Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш», Федерації роботодавців України та керівництву ПАТ «Ельворті» за запрошення, безкоштовні виставкові площі та увагу до підготовки інженерних кадрів.
     Не дивно, що у всіх – і студентів і викладачів – залишилось велике бажання відвідати виставку і виробництво наступного року!

Юрій Ромасевич,
заступник декана з наукової роботи
факультету конструювання та дизайну
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook