Професор Маріо Ньявро з Хорватії прочитав курс лекцій зі стратегічного менеджменту в агробізнесі

30 вересня 2019 року
    В рамках співпраці з ІСА та Міжнародною радою AgriMBA, на запрошення Анатолія Остапчука, декана факультету аграрного менеджменту, 16-21 вересня 2019 року НУБіП України відвідав проф., д-р Маріо Ньявро з Університету м. Загреб (Хорватія).

     Візит розпочався із зустрічі з проф. д-ром Вадимом Ткачуком, проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку та проф. д-ром Тетяною Мостенською, завідувачем кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності факультету аграрного менеджменту НУБіП України. Було детально обговорено програму перебування гостя та окреслені вектори майбутньої співпраці не лише в рамках програми МВА, а і в усіх напрямках міжнародної та дослідницької роботи.

     Підготовка студентів за програмою МВА на факультеті аграрного менеджменту в НУБіП України започаткована з 2002 року і має сертифікат Міжнародної акредитації Міжнародної ради AgriMBA ICA, членом якої є НУБіП України. Статус міжнародно-акредитованої програми дозволяє студентам програми МВА факультету аграрного менеджменту при виконанні певних вимог отримувати не тільки диплом НУБіП України, а і міжнародний диплом МВА. 

     Проф. д-р Маріо Ньявро прочитав курс "Стратегічний менеджмент в агробізнесі" англійською мовою для студентів з використанням кейсових технологій. Координатором групи студентів МВА заочної форми навчання є доц., к.е.н. Ольга Костюк, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності.

     Структура курсу передбачала щоденне завантаження в аудиторії для розкриття наступних тем:

  • Іntroduction to Strategic Management
  • Agribusiness, Trade, Globalization and Rural Development
  • How to build a competitive organization- Concepts and Strategic Management Tools (The Five forces framework, External and Internal Evaluation, Value Chain)
  • Strategy types
  • Business models and strategy selection in Agribusiness
  • Strategic Risk Management in Agribusiness
  • Decision Management and strategy execution
  • Monitoring and Evaluation of a strategy

  

     Обговорення цих тем викликало жваву дискусію серед студентів та викладача з огляду на те, що присутні в аудиторії є студентами заочної програми і мають певний досвід роботи в агробізнесі. Тому питання стосувались конкретних прикладів як можна застосовувати запропоновані методи в реаліях українського агробізнесу. Викладачем курсу "Стратегічний менеджмент" зі сторони НУБіП є доцент, к.е.н. Юлія Гудзинська, яка також долучилась до даного заходу. 

     За результатами проведеного навчання в заключний день занять студентам були вручені сертифікати:

 

 

 

 

 

     На запрошення Українського клубу аграрного бізнесу Маріо Ньявро також мав змогу долучитись до участі в роботі Х Міжнародної бізнес-конференції "Ефективне управління агрокомпаніями". Це єдина бізнес конференція в Європі, що повністю покриває всі аспекти управління аграрним бізнесом. Ця подія – обов’язкова для всіх, хто хоче одночасно дізнатися про інновації в управлінні агрокомпаніями, технології від кращих практиків та налагодити нові бізнес-зв'язки. 

     19 вересня 2019 року проф. д-р Маріо Ньявро взяв участь в роботі ІІ Міжнародної конференції «ГЛОБАЛЬНІ ВИКЛИКИ ДЛЯ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ», що була організована кафедрою адміністративного менеджменту та зовнішньоекононмічної діяльності факультету аграрного менеджменту. Його доповідь на тему "Вплив Єдиної аграрної політики на фермерські господарства Хорватії" викликала жваву дискусію в учасників конференції. 

 

     За результатами конференції проф. д-р Сергій Кваша, голова оргкомітету конференції, проректор з навчально-виховної роботи, вручив Маріо Ньявро сертифікат учасника.

     Інтенсивний графік перебування Маріо Ньявро в НУБіП України все ж довзолив відвідати історичні місця столиці України.

 

Сподіваємось на продовження плідної та всесторонньої співпраці з представниками Університету м. Загреб і надалі!

Олена Ковтун, Ольга Костюк,

факультет аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook