Як вижити в мегаполісі? Де і як береться інформація про стан навколишнього середовища великого міста? - дізнавалися землевпорядники на виставці «ЕКО ЕХРО»

26 вересня 2019, 20:40

25 вересня 2019 року студенти четвертого курсу факультету землевпорядкування, які вивчають дисципліну «Регіональний геоекологічний моніторинг», під керівництвом старшого викладача кафедри геодезії та картографії, кандидата економічних наук Богдани Ярової відвідали виставку «ЕКО ЕХРО». Вона дала відповідь на ці й інші питання, які є предметом цієї дисципліни.


Мабуть кожен житель столиці відчуває на собі наслідки погіршення екологічного стану довкілля. Експерти з Public Lab розповідали всім присутнім про еко-моніторинг та правила виживання у мегаполісі.
Еколог лабораторії Анна Ковпак акцентувала увагу на змінах у стані навколишнього природнього середовища. Розкрила питання якості води і повітря, базуючись на аналітичних та статистичних даних лабораторії і матеріалах міжнародних некомерційних організацій.


Запахи, смог, задимленість – все це кожен житель Києва відчуває повсякчас. На жаль, відмовитися від такого повітря неможливо. Проте можна реалізувати ряд заходів у себе у домівках, щоб мінімізувати негативний вплив на здоров'я: не використовувати дешеві та неякісні будівельні матеріали, лаки, фарби, лінолеум, паркет тощо. Уважно підходити до вибору меблів та оббивних матеріалів. Також звертати увагу на малодоступні непровітрювані місця у квартирах, адже саме там створюються оптимальні умови для розвитку грибків та бактерій. Встановлення кондиціонерів з фільтрами дозволяє покращити стан повітря у приміщеннях.


Ще більше треба зробити в самому місті: не зменшувати, а збільшувати площу зелених насаджень, сортувати сміття, переходити на електротранспорт, удосконалювати технології виробництва….


Дякуємо фахівцям Public Lab за цікавий семінар та запрошення відвідати їх лабораторію!

Марія Місяйло,
студентка факультету землевпорядкування
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook