Відокремлені підрозділи про реалізацію закону "Про фахову передвищу освіту": ми на порозі великих змін

27 вересня 2019 року
     26 вересня 2019 на базі Немішаївського коледжу пройшов семінар-нарада «Завдання відокремлених підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо реалізації Закону України "Про фахову передвищу освіту"», на якому були присутні представники керівництва НУБіП України, директори та заступники директорів структурних підрозділів НУБіП України, поважні гості з інших організацій.

     Засідання відкрив директор коледжу Альохін В. І., який анонсував коледж, коротко розповів про подальші плани в поліпшенні надання якісних освітніх послуг.

     Шикова О. М., державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, розповіла про особливості вступної кампанії 2020, про умови прийому для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, дала змістовні відповіді на запитання учасників семінару.

     Кваша С. М., проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України, зупинився на основних статтях Закону, звернув увагу на першочергові завдання, зокрема на атестацію та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників.

     Хоменко М. П., заступник директора Науково-методичного центру ВФПО про проблеми сучасної освіти, вніс пропозицію про створення підрозділу фахової передвищої освіти при МОН України.

     Каленський А. А., представник Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України, презентував монографію, підкреслив важливість прийняття доленосного рішення у визначенні статусу коледжів.
     Зазимко О. В., начальник навчального відділу НУБіП України, акцентувала увагу на нововведених умовах акредитації закладів вищої освіти, а Зелений В. М., директор Верхньодніпрянського коледжу ДДАЕУ, розповів про перспективи розвитку закладів освіти у 2019-2020 н.р.
     Учасники семінару активно включилися в обговорення нагальних проблем. Кропивко С. В., директор Боярського коледжу, підкреслив важливість та складнощі у проходженні акредитації освітніх програм.

     Присутні були задоволені результативністю та практичними порадами, відзначили що семінар був дієво-пізнавальним, але тлумачення та розуміння Закону потребує ще не одного засідання.

Ніна Вільченко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook