Стан реалізації ступеневої освіти, попередження виникнення надзвичайних ситуації та готовність до опалювального сезону – ключові теми наради керівників відокремлених підрозділів

25 вересня 2019 року
     25 вересня відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності дотримання вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, продовжувати роботу по підвищенню якості навчання з питань безпеки життєдіяльності, по здійсненню профілактичних заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій, звернув увагу директорів на ряд викликів, що можуть виникнути у наступному році з питань фінансування, оплати тощо.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша аналізуючи реалізацію ступеневої освіти, вступної кампанії до ВП НУБіП України зауважив, що вступна кампанія 2019 року була досить непростою. Ситуація із демографією загострює ще щорічне збільшення кількості студентів, які обирають для навчання іноземні університети. Не зважаючи на виклики і в базовому закладі, й у фактично усіх відокремлених підрозділах суттєве збільшення кількості поданих заяв абітурієнтів. Повідомив, що державне замовлення усіма відокремленими підрозділами виконано, усі директори ВП НУБіП України – успішно впоралися із покращенням показників вступу. Серед іншого продемонстрував рейтинг аграрних коледжів України за контингентом студентів, чотири наших відокремлених підрозділи увійшли у першу дванадцятку кращих аграрних коледжів (Немішаївський, Рівненський, Бережанський, Мукачівський коледжі). Це є свідченням зростання престижності НУБіП в Україні. Відмітив також ефективну профорієнтаційну роботу усіх відокремлених підрозділів НУБіП України.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін надав практичні поради керівникам по окремим питанням господарської та фінансової діяльності, нагадав про необхідність організованого списання матеріальних цінностей, інвентарізацію, про здійснення постійної, кропіткої роботи по створенню системи енергозбереження, здійснення жорсткого контролю за станом протипожежної безпеки у навчальних приміщеннях та гуртожитках. Окремо перший проректор наголосив на здійсненні адміністраціями відокремлених підрозділів аудиту навчальних аудиторій для оптимізації їх використання та здійснення підготовки до опалювального сезону.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька підсумувала результати реєстрації нерухомого майна керівниками відокремлених підрозділів, зосередила увагу директорів на необхідності чіткого дотримання своєчасності розрахунків та на деяких інших питаннях фінансової діяльності відокремлених підрозділів. Керівники відокремлених підрозділів повідомили про доброякісне виконання поставлених завдань.

     Начальник штабу цивільного захисту базового закладу Олександр Дерев’янко наголосив, на необхідності дотримуються вимог у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки при експлуатації будівель, надав практичні поради керівникам по окремим питанням, а також виступив з пропозицією щодо організації навчання для відповідальних осіб відокремлених підрозділів у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки.

     Директор ВП НБіП України Володимир Альохін ознайомив із деталями проведення семінару з питань реалізації Закону України «Про фахову передвищу освіту» на базі ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», який відбудеться 26.09.2019 року для керівників та заступників відокремлених підрозділів Національного університету біоресурсів та природокористування України.

     Також на нараді було обговорено ряд поточних питань діяльності відокремлених структурних підрозділів НУБіП України та роздані конкретні доручення за результатами навчання.

Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook