Агробіологи заклали факультетський родинний сад ліщини

17 вересня 2019 року
     До Всесвітнього дня захисту озонового шару агробіологічний факультет спільно з громадськими організаціями «Аколада», ТОВ «За чисте довкілля» та низкою дружніх до природи компаній провели на базі НДП «Плодоовочевий сад» акцію – «Посади дерево! Врятуй планету!».

  

     Від імені ректора Станіслава Ніколаєнка вітав учасників проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Декан факультету Оксана Тонха привітала присутніх і підкреслила, що наша польова лабораторія поповнилася ще однією складовою – горіховим садом, який буде зростати разом із дітьми, які його посадили. Під керівництвом досвідчених фахівців кафедри садівництва родини викладачів і співробітників факультету з дітьми висадили різні сорти ліщини – всього 60 саджанців. На кожному з них прикріплена картка з прізвищем родини, що його висадила.
    Ця рослина для акції вибрана не випадково: вона відрізняється пластичністю, легко пристосовується до умов довкілля і порівняно з іншими садовими культурами виробляє більше кисню. А горіх ліщини – один з найцінніших продуктів харчування, повноцінний замінник їжі тваринного походження.

     Під час акції було проведено виставку-дегустацію овочів і фруктів з НДП «Плодоовочевий сад», організовано дитячі анімації на тему охорони довкілля, художники писали картини. Доцент кафедри садівництва Наталія Шевчук проводила майстер-клас зі щеплення плодових культур.

   

  

     В університеті з’явився новий науковий об’єкт для досліджень, а сам процес його створення – став гарним виховним заходом для дітей, наших потенційних абітурієнтів.

Віталій Коваленко
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook