Лісівники презентували суттєво оновлену лабораторію інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу

11 вересня 2019 року
     Напередодні професійного свята – Дня лісівника України – в ННІ лісового і садово-паркового господарства відкрито суттєво оновлену одну з його родзинок – лабораторію інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу кафедри лісівництва. Відкривали її нестандартно – генеральний директор ТОВ «Андреас Штіль в Україні» Едуард Д’яченко та проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша перерізали не символічну стрічку, а соснову колоду. Звісно ж, пилкою від Stihl.

     У цій лабораторії представлена вся лінійка бензо-, електро- та акумуляторної техніки і ручне знаряддя виробництва фірми Stihl – безумовного лідера у своєму сегменті, який постачає обладнання для заготівлі і первинної обробки деревини. Це – своєрідне наочне приладдя для ознайомлення наших студентів – як денної форми навчання, так і заочників із сучасним обладнанням, що використовується як на лісозаготівлях, так і під час садово-паркових робіт.

     Ідея створення такої лабораторії саме в нашому університеті виникла чотири роки тому, коли керівники фірми Stihl були гостями святкування ювілею ННІ лісового і садово-паркового господарства. Тоді ж перші зразки її продукції і з’явилися у нас. А зараз же ця експозиція у відомих всьому світу помаранчево-чорних тонах суттєво оновлена і виглядає такою ж представницькою, як і в центральному офісі.

     Екологічного диверсанта ми в лісову галузь не допускаємо – готуємо якісних фахівців, зокрема і на техніці виробництва Stihl, представленій в лабораторії, підкреслив директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида.

     Це хороший приклад співпраці, вітаючи від імені ректора присутніх, зазначив Сергій Кваша. Тим більше, що університет має Боярську лісову дослідну станцію, де цю техніку можна застосувати безпосередньо у практичних цілях.

     Фірма також подарувала для потреб університету кілька діючих інструментів для проведення навчальних практик з дисциплін «Основи лісоексплуатації» та «Механізація садово-паркових робіт», а ще – мультимедійне обладнання у лабораторію, розповідає її завідувач Андрій Петілов. Ремонт же приміщення зроблений силами кафедри лісівництва.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook