Ставати успішнішими, щоб залишатися у лідерах: відбулося розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів

29 серпня 2019 року

    Сьогодні відбулося розширене засідання вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів, головним питанням якого було обговорення результатів діяльності колективу за 2018/2019 навчальний рік та планів на майбутній рік.

     За словами декана факультету Вадима Кондратюка та судячи із тих результатів, про які він говорив, факультет не просто розвивається, а є одним із кращих на теренах України та лідером у підготовці фахівців для АПК. За рахунок важкої щоденної профорієнтаційної роботи викладачів факультет зарахував 309 студентів, в т.ч. 94 контрактники. Ще одним важливим результатом роботи факультету є поліпшення матеріально-технічної бази: лабораторій, стайні, гуртожитку – всього не перелічити. І це не якісь косметичні чи поверхневі роботи. Рівень приміщень відповідає сучасним європейським аудиторіям. І це в умовах кризи та з мінімальним залученням державних коштів. Щодо лабораторій, то їх кількість не змінилася, але абсолютно всі вони задіяні в навчальному процесі та суттєво покращується їхнє оснащення відповідно до існуючих вимог.

      Завдяки проведенню на високому рівні всеукраїнських студентських олімпіад за двома спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців на факультеті, НУБіП знову займає лідируючі позиції. А в університетському рейтингу спортивно-масових заходів факультет тепер на сьомому місці. 
      Говорячи про науку на факультеті, то тут виконуються і державні тематики, і господоговірні, і ініціативні. Отримано грант у співпраці з іншими зарубіжними партнерами, обсяг фінансування якого близько 1 мільйона євро. Однак кафедрам треба звернути увагу на діяльність госпрозрахункових підрозділів, заохочувати до навчання в аспірантурі та докторантурі та стимулювати здобувачів до вчасних захистів дисертацій. Мова йшла і про міжнародну діяльність, де факультет теж «не пасе задніх».
      Вадим Миколайович закцентував також на необхідності проведення більш інтенсивної профорієнтаційної роботи у наступному році. Найближчим часом кожен викладач прозвітує про проведену профорієнтаційну роботу. 

     Що ж стосується основних завдань для колективу факультету, крім вже перелічених, Вадим Кондратюк виокремив такі: нарощування контингенту студентів, продовження створення сильної матеріальної бази, поліпшення освітнього процесу, завершення реконструкції лабораторії конярства та створення декількох сучасних лабораторій.
     Участь в обговоренні звіту взяли професор Світлана Костенко та доцент Наталія Кос. Вони у своїх виступах акцентували увагу на дуже напруженій вступній кампанії та необхідності пошуку нових форм профорієнтаційної роботи та запропонували схвалити звіт.

     Позитивну оцінку роботу колективу факультету дала вчений секретар університету Оксана Барановська. Від імені ректора університету Станіслава Ніколаєнка вона привітала усіх з початком нового навчального року і наголосила на сильних сторонах роботи колективу, а також вказала на резерви у роботі науково-педагогічних працівників факультету.

  

     На завершення засідання за вагомий внесок у розвиток факультету подяками відзначили першого проректора Ігоря Ібатулліна, завідувача кафедри біології тварин Миколу Сахацького та завідувача кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Юрія Засуху.

Людмила Зламанюк,
секретар вченої ради 
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook