До alma mater завітав видатний випускник Анатолій Швиденко

27 липня 2019 року

   На запрошення ректора Станіслава Ніколаєнка гостем університету був знаний у світі спеціаліст лісівничої галузі Анатолій Швиденко, який завітав в Україну для участі в семінарі, присвяченому стану та загрозам лісів у Чорнобильській зоні відчуження.

    Випускник лісогосподарського факультету нашого вишу і колишній завідувач однієї з його кафедр, нині він працівник солідної європейської інституції - професор Міжнародного інституту прикладного системного аналізу (Австрія). У групі його співробітників Анатолій Швиденко відзначений Нобелівською премією миру.

    На зустрічі обговорювалися важливі для вищої освіти України і лісової галузі планети питання. Станіслав Ніколаєнко торкнувся майбутнього розвитку української освіти та її входження в європейське співтовариство, що потрібно зробити на рівні держави, щоб наша вища освіта була конкурентоздатною. А почесний професор НУБіП Анатолій Швиденко поділився досвідом моделювання змін клімату та їх впливу на ліси України сьогодні і в найближчому майбутньому.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook