Аспірант факультету конструювання та дизайну Іван Кузьмич виконав норматив «Майстер спорту України» на чемпіонаті України з важкої атлетики 2019 року

26 липня 2019 року

    У місті Городок Хмельницької області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків і жінок. У останній 5 день чемпіонату змагались найсильніші атлети України, серед чоловіків у ваговій категорії понад 109 кг, серед 9 спортсменів, які представляли 8 територій України, від НУБіП України за команду Київської області виступав Іван Кузьмич, випускник механіко-технологічного факультету, аспірант першого року навчання факультету конструювання та дизайну.

    Змагання проходили у двох вправах: ривок і поштовх. У першому підході у ривку Іван «вирвав» штангу вагою 135 кг.

    У другому підході штанга вагою 145 кг йому не підкорилася, проте у третьому підході, як кажуть спортсмени «зібравши волю у кулак» спортсмен все ж зумів зафіксувати рекордний для себе результат. А переможцем у ривку став спортсмен із Запоріжжя Олег Ганзенко з результатом 177 кг що є новим рекордом України для спортсменів до 20 років.


    У другій вправі (поштовх) до першого підходу Іван замовив штангу вагою 170 кг і успішно підкорив цю вагу, на другий підхід спортсмен і тренер замовили вагу 180 кг. У разі якщо спортсмен підіймає цю ваги то у сумі двоборства набирає 325 кг що відповідає нормативу майстра спорту України з важкої атлетики. Тому на цей підхід спортсмен і тренер покладали неабиякі сподівання. Незважаючи на біль, дрібні травми Іван зумів зібратися і підкорив рекордну для себе вагу! Таким чином вперше виконавши норматив майстра спорту України. Про що коментатор змагань одразу і привітав спортсмена. 

    І хоч у третьому підході штанга вагою 185 кг нашому богатирю не підкорилася спортсмен і тренер залишилися задоволеними від результату виступу на чемпіонаті України і великим обсягом тренувальної роботи виконаної з підготовки до чемпіонату.

    У підсумку напруженої боротьби за сумою двоборства Іван набрав 325 кг, зайняв 7 місце на чемпіонаті України у ваговій категорії понад 109 кг і виконав норматив майстра спорту України з важкої атлетики. А переможцем чемпіонат став спортсмен із Запоріжжя Олег Гонзенко з результатом у двоборстві 390 кг що також є новим рекордом України для спортсменів до 20 років.

    Результати змагань в усіх вагових категоріях розміщено на офіційному сайті федерації важкої атлетики України (http://uwf.net.ua/competition/protocols ).

    Шлях до цього результату у Івана був довгим. Маючи гарні природні фізичні дані, високий зріст, міцну статуру з 2010 року Іван почав займатись гирьовим спортом. В НУБіП України підключився до тренувань збірної університету з перетягування канату і після ряду успішних виступів команди на чемпіонатах України у 2018 році Івану присвоїли спортивне звання «Майстер спорту України з перетягування канату». Паралельно Іван виступав на змаганнях з важкої атлетики, вигравав спартакіади університету, чемпіонати Києва і Київської області. Останній рік разом з тренерами Іван цілеспрямовано готувався до чемпіонату України з важкої атлетики, виконуючи великий об’єм тренувальної роботи. А у такому силовому виді спорту як важка атлетика це не просто, чого вартує лише спеціальне спортивне харчування. Не залишився осторонь і університет. Завдяки постійній підтримці ректора Станіслава Ніколаєнка знаряддя секції важкої атлетики системно поповнюється. Останні надходження - штанга з комплектом «блинів» та штангетки для спортсменів.
    Проте спортсмен і тренер не збираються на цьому зупинятись. У наступних планах – підкорення у сумі двоборства ваги у 410 кг, що є нормативом майстра спорту України міжнародного класу.

Вітаємо спортсмена, тренера секції важкої атлетики Григорія Березу, завідувача кафедри фізичного виховання Миколу Костенка, які усі разом доклали чимало зусиль для досягнення результату!


В’ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача кафедри фізичного виховання з спортивної роботи,
гуманітарно-педагогічного факультету 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook