Практика в Дзвінковому. Робочі будні і незабутній відпочинок студентів 1-го курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України

13 липня 2019 року

 З 1 по 13 липня ми, студенти 1 курсу ННІ Лісового господарства мали чудову можливість пройти навчальну практику з геодезії на території Дзвінківського навчально-науково-виробничого комплексу ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція».


Практика справила надзвичайне враження на майбутніх лісівників. Це були чудові два тижні плідної праці у польових умовах. Ми мали змогу застосувати свої знання, отримані під час лекційних і лабораторних занять з геодезії, цьому сприяли чудові умови проходження практики, адже нас забезпечили усіма необхідними геодезичними приладам та надали дуже гарні просторі аудиторії для камеральних робіт.


Кожна бригада (група студентів) проводила теодолітне знімання визначених полігонів та нівелювання траси лісовозної дороги. За отриманими польовими даними студенти виконували обрахунки та вели журнали теодолітного знімання і технічного нівелювання траси та ділянок земної поверхні. Важливим етапом роботи було обчислення координат вершин зімкненого та розімкненого полігонів. За цими даними виконувалися графічні побудови.


Вся робота проходила під пильним наглядом керівника та наставника Рафальської Любові Павлівни. Вона проводила щоденні необхідні консультації, які допомагали студентам точно виконувати свої завдання.


Незважаючи на щоденну продуктивну працю, ці два тижні використовувалися нами і для відпочинку, відновлення сил, працездатності, адже територія комплексу надзвичайно гарна. Це була нагода краще пізнати одногрупників у роботі і відпочинку, оцінити їхні якості та можливості.


Практика стала справжньою польовою школою для нас, майбутніх працівників лісового господарства. Вона дала шанс отримати навички дослідницької роботи у природних умовах, показала як можна буде застосовувати наші знання у лісовпорядній роботі.


Студентка 1-го курсу ННІ ЛіСПГ
Дуда Олена

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook