Міжнародна діяльність – один із пріоритетних напрямків факультету землевпорядкування

14 липня 2019 року

За навчальний рік на факультеті землевпорядкування було проведено значну кількість міжнародних заходів, і це варте того, щоб підвести підсумки та розглянути перспективи подальших дій у напрямі розвитку міжнародної діяльності.

 
На факультеті землевпорядкування міжнародна активність була спрямована на виконання положень програми «Голосіївська ініціатива» та у 2018-2019 н.р. проводилася головним чином у таких напрямах, як проведення конференцій та інших заходів на базі факультету та участь у міжнародних конференціях і закордонних програмах стажувань.
 
За навчальний рік на факультеті проведено 3 міжнародних конференції та 3 семінари-тренінги за участю іноземних колег із Польщі, Німеччини, Австрії, США та інших країн.
 
Так, 14-15 вересня 2018р. на базі факультету була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Вплив біоекономіки на просторовий розвиток територій», у якій взяли участь представники університету BOKU Відень, Австрія, а також Польщі, Німеччини, Молдови.
 
 
Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 20-річчю започаткування експертної грошової оцінки земельних ділянок «Грошова оцінка земель в Україні: здобутки, проблеми, перспективи», 8-9 листопада 2018р. на факультеті землевпорядкування НУБіП України зібрала також учасників із Польщі, Молдови, Німеччини та Туреччини, які мали змогу обговорити проблеми оцінки земель в Україні та застосувати для їх вирішення досвід сусідніх країн.
 
 
29-30 березня 2019 р. кафедра земельного кадастру організувала на базі факультету міжнародну науково-практичну конференцію «Системна взаємодія кадастрів: проблемні питання методологічного, інституційного та інформаційного забезпечення», яка мала за мету визначити ті проблеми, які перешкоджають інтеграції та веденню земельного, водного, лісового та інших кадастрів в нашій країні та закордоном. Однією із ключових була доповідь професора Ольґерда Кемпи (Вроцлавський природничий Університет, Польща)
 
 
Також відбулися 3 міжнародні семінари, де учасники з інших країн ділилися досвідом із питань землеустрою, земельних відносин, земельної політики та оцінювання стану ґрунтів.
 
Міжнародний науково-практичний семінар «Досвід проведення землеустрою та регулювання земельних відносин у Східній Європі» за участю представника французької агенції з регулювання земельних відносин та розвитку сільських територій, директора «Terres d’Europe», члена Європейської організації з розвитку сільської місцевості Робера Левека
 
 
До дня університету 31.05.2019р. факультет провів міжнародний науково-практичний семінар «Земельна політика в Німеччині та Україні на тлі зростання конкуренції в землекористуванні та концентрації сільськогосподарських земель в Європі» за участю депутата Європейського парламенту доктора Петера Йара.  У заході взяли участь як НПП факультету, так і представники громадських організацій та владних структур.
 
 
І на завершення навчального року, у липні, за участі професора університету штату Пенсільванії Річарда Стьюхоуера упродовж навчальної практики студентів факультету з геології та ґрунтознавства під керівництвом доц. Ю.С. Кравченка відбувся семінар-тренінг «Підхід до опису ґрунтового профілю у США: польовий практикум», де студенти 1 курсу англомовної групи факультету познайомилися із даним підходом та отримали можливість поспілкуватися із професором Стьюхоуером та задати запитання, а професор у свою чергу перевірив знання наших студентів.
 
 
Важливою подією для землевпорядників Східної Європи міжнародна науково-методична конеренція «Baltic Surveying’19» (8-10.05.2019р., м. Каунас, Литва), де факультет представляли: Євсюков Т.О., Мартин А.Г., Шевченко О.В., Гунько Л.А., Кольоса Л.Л.
 
У продовження співпраці із країнами Балтії, наші колеги також взяли участь у 18й міжнародній конференції «Engineering for Rural Development», 22-24.05.2019 Jelgava, LATVIA.
 
Також НПП факультету брали участь у цілій низці міжнародних заходів на території України, зокрема: міжнародних форумах GEODIGITAL Ukraine 2019, GIS TECH UA-2019, ХХIV міжнародній науково-технічній конференції GEOFORUM’19, міжнародній практичній конференції «Ефективне управління земельними ресурсами як передумова розвитку України», ХІХ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених і студентів «Політ. Сучасні проблеми науки».
 
Не можна оминути і результати співпраці за програмами європейських партнерів ERASMUS+ (Вроцлавський природничий Університет, Польща) - професора Мартина А.Г. та 30-денне наукове стажування за стипендіальною програмою професора Станіслава Толпи (Вроцлавський природничий Університет, Польща) доцента Кошеля А.О., які продовжують хорошу традицію діалогу із фахівцями у сфері землеустрою та оцінювання земель вишу-партнера.
 
 
Продовжується співпраця із університетами Туреччини за програмою Мевлана, на наступний навчальний рік заплановано ряд заходів з академічних обмінів, результати яких матимуть відображення у навчальній та науковій діяльності факультету.
Проект “Е-рішення для громад» за підтримки міжнародної програми «U-LEAD з Європою» (учасник від факультету землевпорядкування НУБіП - Кошель А.О.)
 
Членство факультету у міжнародній федерації геодезистів FIG, куди наш факультет увійшов минулого року, є ознакою високої кваліфікації наших співробітників та світового визнання, що відкриває нові перспективи як для співробітників факультету, так і для наших студентів та випускників.
Серед тих, хто цього року найбільше виявив себе у цьому напрямі, варто відзначити декана факультету Т.О. Євсюкова, завідувача кафедри землевпорядного проектування А.Г.Мартина, доцентів А.О. Кошеля, О.В. Шевченка, Л.А. Гунько, О.В. Тихенко, Н.М. Бавровську, та багатьох інших, які брали участь у міжнародних заходах закордоном і в Україні, публікували матеріали у зарубіжних наукових журналах та організовували на базі факультету упродовж року багато цікавих та інформативних подій, адже у підсумку можна сказати, що міжнародна діяльність – один із пріоритетних напрямків факультету землевпорядкування, який впливає на престиж та імідж факультету та й вишу загалом та його положення на світовому ринку освітніх послуг, а діяльність в цьому напрямі часто дає довгострокові вагомі результати, які розкривають нові грані діяльності факультету.
 
Володимир Богданець
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook