Навчальна практика з лісівництва

8 липня 2019 року
ННВЦ "Дзвінківський", Боярська ЛДС

Вже традиційно навчання студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України дисципліни «Лісівництво» закріплюється навчальною практикою, яка проводиться в лісових масивах Боярської лісової дослідної станції. Під час практики студенти виконують дійсні виробничі роботи – відводять ділянки лісу під рубки догляду, санітарні рубки та рубки головного користування, а також закріплюють набуті теоретичні навики – розглядають компоненти лісових насаджень, етапи розвитку насаджень, виконують лісівницький опис та лісотипологічне обстеження насаджень, класифікують дерева у лісі за їх ростом і розвитком, оцінюють природне поновлення лісу.

Кожен день практики, як правило, складається із двох етапів: виконання робіт у лісі; камеральної обробки зібраного матеріалу та оформлення щоденника практики. На сьогоднішній день база навчальних практик студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства, яка розташована на території ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» у с. Дзвінкове Васильківського району Київської області, повністю забезпечує студентів всіма належними умовами. У 2017 році було капітально відремонтовано студентський гуртожиток, навчальні аудиторії, їдальню та спортивний майданчик. Вся територія кампусу покрита безкоштовною Wi-Fi мережею. 

Прилегла територія має прекрасні краєвиди, поруч протікає річка Ірпінь де в літню спеку, після практики, студенти можуть скупатися, половити рибу чи просто відпочити на березі річки.

Навчальні практики, пройдені у Дзвінковому є надзвичайно цінним елементом навчання студентів під час якого вони повнітю занурюються у навчальну дисципліну, а також зливаються у справжній дружній колектив, який тепер став одним цілим.

доцент кафедри лісівництва
Олександр Сошенський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook