Студенти кафедри військової підготовки відбули на польові навчальні збори

1 липня 2019 року
     Більше двохсот студентів кафедри військової підготовки відбули на польові навчальні збори, що пройдуть на Гончарівському полігоні. Серед них не тільки представники НУБіП і його відокремлених підрозділів – Бережанського і Ніжинського агротехнічних інститутів, а й їхні колеги з Уманського національного університету садівництва і Білоцерківського національного агарного університету. Представники останнього, до речі, у неформальному спілкуванні відзначають гарне забезпечення кафедри та професійність її викладачів.

     Відсоток курсантів прекрасної статі цього року вищий – на полігон поїхали 35 дівчат. З однією з них – студенткою факультету ветеринарної медицини Ганною Куликовою ми поспілкувалися про настрій і плани. Настрій, як і годиться, бойовий, говорить дівчина. А щодо планів, то вони пов’язанні з військовим спрямуванням. Можливо, не зовсім зі службою у самих Збройних Силах, а роботою у супроводжуючих органах. Приміром, стосовно забезпечення ветсанекспертизи.

     Нині в Україні бути офіцером знову престижно, приєднується до розмови студент економічного факультету Володимир Мосіюк. А ще – навчання на кафедрі військової підготовки це нові знання і додаткові перспективи.

     Наші студенти пройшли теоретичний курс і отримали відповідні навички у навчальних класах, а зараз – заключний етап, говорить завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов. У польових умовах вони вправлятимуться у стрільбі, водитимуть військову техніку, пройдуть інженерну і тактичну медичну підготовку та перевірять свою вправність у топографії. Завершиться збір ротними тактичними навчаннями, після чого майбутні офіцери складуть державний іспит з військової підготовки.

Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook