Увага! Оголошено конкурс на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій!

14 липня 2019 року

     Шановні колеги, з 1 червня 2019 року оголошено конкурс на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

     Зазначена Премія присуджується щороку за особливі досягнення у розробленні та впровадженні інноваційних технологій у виробництво та виведення на ринок вітчизняної інноваційної продукції.

     Це друга за значимістю Премія після Державної премії України в галузі науки і техніки.
     Щороку присуджується 5 премій, розмір яких визначається Кабінетом Міністрів України; у 2019 році – 200,0 тис. грн за кожну роботу. Премія розподіляється між нагородженими в рівних частках.

     До участі у конкурсному відборі приймаються роботи, результатом яких є: реалізовані вагомі інноваційні проекти та їх результати застосовані на практиці не менше ніж за рік до дати їх висунення на здобуття Премії та широко впроваджені у виробництво.

     Не допускається висунення на здобуття Премії робіт, які удостоєні або висунуті на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки.
     Роботи, які раніше були допущені до участі в конкурсі, можуть висуватися на здобуття Премії повторно, але не більше одного разу.
     Премія особі, яка є її лауреатом, удруге не присуджується.

     При розгляді роботи враховуються:

  • практична цінність та перспективність результатів пов’язаної з роботою господарської діяльності заявника для підприємства, окремих галузей промисловості та/або національної економіки в цілому;
  • кількість створених робочих місць для впровадження інноваційної технології, в тому числі нових робочих місць у високотехнологічних галузях;
  • наявність сучасного високотехнологічного наукового обладнання та ефективність його використання у процесі впровадження інноваційної технології;
  • відповідність роботи пріоритетним напрямам розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності;
  • кількість охоронних документів на об’єкти права інтелектуальної власності, що отримані в Україні і за кордоном та використані в роботі;
  • кількість укладених у процесі виконання роботи ліцензійних угод на використання об’єктів права інтелектуальної власності та ноу-хау.

     Авторський колектив роботи повинен складатися не більш як з десяти осіб і включати безпосередніх виконавців роботи, творчий внесок яких є найбільш вагомим.

     Не допускається включення до авторського колективу осіб:

  • які виконували виключно адміністративні, консультаційні чи організаторські функції;
  • включених у поточному році до авторського колективу іншої роботи, висунутої на здобуття Премії.

Для участі у конкурсі до 15 липня 2019 року
до науково-організаційного відділу НДЧ подаються такі документи:

1. Заявка на участь у конкурсному відборі робіт на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (на бланку заявки не вказується адресат).
2. Опис роботи із зазначенням суті впровадженої інноваційної технології та інформації, передбаченої пунктом 6 Положення про Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

Документи на кожну роботу подаються у двох томах:

3. Том 1 (у 2-х примірниках у паперовому та електронному вигляді на СD-диску (2 примірники) та на електронну адресу: [email protected]).
4. Том 2 (додатки до опису роботи, що висунуто для участі у конкурсному відборі робіт на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (в 2 примірниках).
5. Довідка з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), в якому працює претендент (форма затверджена наказом Держкомстату України від 12.06.2007 № 164) (в 2 примірниках, у паперовому та в електронному вигляді, текстовий редактор PDF).

     З детальною інформацією про умови конкурсу можна ознайомитись за посиланнями:

https://mon.gov.ua/ua/news/z-1-chervnya-startuye-konkurs-na-zdobuttya-premiyi-kmu-za-rozroblennya-i-vprovadzhennya-innovacijnih-tehnologij

     За консультацією щодо оформлення документів звертатися до науково-організаційного відділу науково-дослідної частини (корп. 3, кім. 215; тел. 527-81-54).

В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook