День виборів: як колектив ректора обирав

4 червня 2019 року
     Сьогодні в університеті відповідальний і святковий день: колектив обирає ректора. Для зручності облаштували шість виборчих дільниць. Ми завітали на другу, де ректора Станіслава Ніколаєнка і членів ректорату зустрів голова комісії Віталій Коваленко.

 

     І хоча годинник показував лише 10.30, за словами заступника голови виборчої комісії Тетяни Кіщак, проголосували більше половини виборців. Вже о 9.00 була черга – викладачі і студенти поспішали на практики та іспити, але й проголосувати дуже хотіли.

     Така активність показує небайдужість наших колег до долі вишу. Причому не тільки викладачів і співробітників, а й молоді. Так, першокурсниця факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Дарина Кипіч вже склала сесію і могла б ще вчора їхати додому, та студентство делегувало її на вибори. Тож на дільниці вона з’явилася прямо з валізою.

     Я староста і не можу підвести моїх колег, які довірили мені висловити їхню волю, говорить дівчина. Ми збиралися на обговорення, проводили опитування і обрали свого кандидата – Станіслава Ніколаєнка. Аргументи: постійні зміни на краще, які ми бачимо і відчуваємо, – і в плані якості навчання та комфортного проживання у гуртожитках, і відкритість ректорату до студентства.

 

    А от Михайло Плиска, який багато років очолював факультет захисту рослин, бачив вже не одні вибори очільника університету, тож має з чим порівняти.

     Все дуже добре продумано і виборчі дільниці зручно розташовані. Але головне – маємо достойного кандидата: бачимо, як змінився університет за п’ять років ректорства Станіслава Ніколаєнка. Це особливо відмітили мої однокурсники, зустріч з якими відбулася буквально в суботу – святкували 45 років як випустилися тоді ще з УСГА. А ще – не можу промовчати стосовно бруду, який зараз ллють в інтернеті на наш виш і його керівника: прийдіть і самі подивіться на НУБіП – університет європейського рівня…

 

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook