Ростислав Тарасенко: розблоковано підготовку будівництва житлових будинків

3 червня 2019 року
     Житлове питання – одне з основних завдань програми «Голосіївська ініціатива 2020». Про те, як воно вирішується сьогодні і які проблеми постають у цьому плані, – наша розмова з головою первинної профспілкової організації НУБіП Ростиславом Тарасенком.

    — Як відомо, будівництво житлових будинків для працівників університету сьогодні – потреба нагальна….

  – … і вона постійно знаходиться у полі зору керівництва університету і особисто ректора Станіслава Ніколаєнка. Для будівництва житлових будинків упродовж останнього року підготовлено відповідні документи на дві площадки – у селах Новосілки та Чабани.

    — Відомо, що процес був призупинений. Чому?
 – Затримка наступних етапів реалізації будівельних робіт спричинена введенням в дію нових державних будівельних норм (ДБН). Вони обмежують поверховість будівництва у сільських населених пунктах чотирма поверхами, а у селищах міського типу – п’ятьма.
     За цих обставин виготовлення документації з детального планування відведених під будівництво територій була неможливою, незважаючи на тісну співпрацю із державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя», яку курує безпосередньо перший проректор Ігор Ібатуллін.

     — А потрібно?
 – Хоча б дев’ять поверхів, адже бажаючих інвестувати у будівництво власного житла сьогодні в університеті більше 500 осіб.

     — Який же вихід із ситуації?
 – Шукаючи шляхи вирішення цього питання, ректор звернувся до віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка. В результаті віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генна́дій Зубко доручив заступнику міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Леву Парцхаладзе розглянути питання дозволу будівництва 9 поверхових житлових будинків у Новосілках і Чабанах на погоджувальній раді, яка відбудеться 7 червня у ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя». Маємо тверду надію на позитивне рішення цієї проблеми.

Розмовляв Денис Рудень
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook