Видатного вченого-економіста Леоніда Касьянова увіковічнили на університетській Алеї слави

30 травня 2019 року
     Напередодні святкування 121-ї річниці заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України Алея слави поповнилася ще одним пам’ятником. З ініціативи колективу економічного факультету одинадцятим на ній став бюст видатного вченого-економіста Леоніда Івановича Касьянова – авторства Ігоря Бєлова.

     Сьогоднішнє свято – продовження нашої славної традиції, відкриваючи урочисту церемонію, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Це людина, яка зробила себе сама: вихованець дитбудинку, а згодом доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри, проректор з наукової роботи Леонід Касьянов вніс вагомий вклад у поліпшення організації наукових досліджень у нашому виші. Його пам’ятають як вченого, що обґрунтував основні напрями інтенсифікації тваринництва України та шляхи підвищення його економічної ефективності, засновника великої наукової школи.

     На урочистості керівництво університету запросило доньку Леоніда Івановича – редактора журналу «Економіка АПК» Людмилу Ткач та його онуків Ларису й Олексія. Пані Людмила разом з учнем її батька – проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею та кращими студентами економічного факультету Людмилою Сорочук, Леонідом Ждановим, Юлією Кушим і Леонідом Березнюком відкрили погруддя.

     Спогадами поділилися також представники кафедри економіки підприємства професор Віктор Мацибора і доцент Андрій Чалий, які тривалий час працювали із метром обіруч, студентськими враженнями про нього – декан економічного факультету Анатолій Діброва.

 

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook