Проект «School of Practical Psychology»: «що ти хочеш?», «що відчуваєш?», «що вибираєш робити?»

27 травня 2019, 16:20

     Нарешті відбулася довгоочікувана зустріч психологів гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України з одним із найцікавіших методів психотерапевтичного консультування – гешталь-терапією.
      В рамках проекту «School of Practical Psychology» ми із студентами стали учасниками майстер-класу «Гештальт-терапія в роботі практичного психолога». Його проводила гештальт-терапевт та практичний психолог Любов Воробьйова. Ця зустріч мала на меті познайомити майбутніх психологів з основами гешталь-терапії, її техніками та дати можливість студентам «відчути» власну «дотичність» до цього напряму психотерапевтичного консультування. Вперше до нас долучилися магістри гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Педагогіка вищої школи».

     Учасники познайомилися з основами гешталь-терапії, зокрема, з основними ідеями Ф. Перлза, дізналися про те, що таке цикл формування потреби, що таке потреби і псевдопотреби, в чому полягають їх відмінності. За допомогою технік гештальт-терапії майбутні психологи вчилися усвідомлювати себе «тут і тепер» і розпізнавати власні потреби і псевдопотреби.
    Як виявилося, гештальт-терапія концентрується навколо трьох питань: «Що ти хочеш?», «що відчуваєш?», «що вибираєш робити?»

       Учасники майстер-класу не просто познайомилися з техніками гештальт-терапії, але і дізналися багато нового про самих себе, свої псевдопотреби, внутрішні конфлікти та глибинні бажання. За допомогою тренінгу учасники мали можливість усвідомити свої психологічні кордони, захисти, а також зрозуміти багатогранність власного «Я».
      Чи пов’яже хтось з учасників свій професійний шлях у психології з гешталь-терапією? Побачимо!
Ми дякуємо Любов Воробйова за професійний майстер-клас і чудову можливість долучитися до світу гештальтпсихології!


Чекаємо наступної зустрічі на проекті

School of Practical Psychology
 


Керівник проекту  «School of Practical Psychology»
професор кафедри психології Шамне А.В.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook