Відбувся ІІ обласний зліт учнівських лісництв Київщини під гаслом "Діброва fest" та "Forest-лабораторія"

15 травня 2019 року

10-11 травня відбувся ІІ обласний зліт учнівських лісництв Київщини. Метою обласного зльоту учнівських лісництв є залучення учнівської молоді Київщини до природоохоронної та дослідно-експериментальної роботи в галузі лісового господарства, підвищення ефективності та якості роботи учнівських лісництв області, а підсумком по завершенні є, в першу чергу, результат налагодженої співпраці між лісівниками та освітянами в напрямку лісівничо-просвітницької діяльності.

Учасниками ІІ обласного зльоту були команди 12 учнівських лісництв Київщини з 16 діючих. Незалежно від того, які місця зайняті командами, всі учні активно, з повною віддачею приймали участь і кожному з них ми маємо дякувати за те, що у вільний від навчання час присвячують себе корисній, життєво важливій справі та є свідомим підростаючим поколінням!

Перший день зльоту проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді під гаслом "Діброва fest".

Другий день зльоту пройшов на базі Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів та природокористування України. Тема дня "Forest-лабораторія".

На початку роботи з вітальним вступним словом до учасників зльоту звернувся директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України Петро Лакида.

Вихованці лісництв успішно захищали науково-дослідницькі роботи у галузі лісового господарства перед журі, представником якого від Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства була Наталія Пузріна, в.о.завдувача кафедри лісівництва.

Приз глядацьких симпатій на ІІ обласному зльоті учнівських лісництв Київщини отримали команди:

  • Ірпінського учнівського лісництва "Зелена хвиля" Дар'я Гризун, Катерина Куприянова, Софія Єфанова під керівництвом Марини Демченкової, наставник від підприємства ДП "Київський лісгосп" -  головний лісничий Юрій Грінченко.
  • Розкішнянського учнівського лісництва Розкішнянського НВК "ЗОШ-медичний ліцей" Ставищенської районної ради у складі: Софія Шуляк, Діана Пахалович, Світлана Орленко під керівництвом Оксани Руднєвої, наставник від підприємства ДП "Білоцерківський лісгосп лісгосп" - лісничий Ставищенського лісництва Тарас Швець.
  • Жукинського учнівського лісництва ОЗНЗ Жукинська ЗОШ у складі: Марія Михайленко, Ярослав Кот, Діана Булавчик під керівництвом Юлії Цуканової, наставник від підприємства ДП "Вищедубечанський лісгосп" - лісничий Олександр Гоцик.

ІІІ МІСЦЕ на обласному зльоті учнівських лісництв Київщини отримала команда ФРЕЕЦ "Снітинське учнівське лісництво" Малоснітинської ЗЗСО І-ІІІ ступенів у складі: Веремеєнко Вікторія, Тищенко Юлія, Фефенгут Яна під керівництвом Попової Віталіни Миколаївни, наставник від підприємства ДП "Фастівський лісгосп" - головний лісничий Прокопюк Леонід Нікіфорович.

ІІ МІСЦЕ на обласному зльоті учнівських лісництв Київщини отримала потужна команда, яка неодноразово отримувала призові місця, команда Дорогинського учнівського лісництва Дорогинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів у складі: Міщенко Даніїл, Баранівська Катерина, Собченко Анастасія під керівництвом Стукал Ніни Іванівни, наставник від підприємства ДП "Фастівський лісгосп" - лісничий Дорогинського лісництва Стукал Олександр.

І МІСЦЕ на обласному зльоті учнівських лісництв Київщини отримала команда учнівського лісництва "Зелений гомін" Переяслав-Хмельницької школи №2 І-ІІІ ступенів: Одинець Анастасія, Вєдєнєєв Богдан, Бездольна Інна під керівництвом Кондратенко Людмили Павлівни та Євтушенко Антоніни Федорівни, наставник від підприємства ДП "Переяслав-Хмельницький лісгосп" - інженер ОЗЛ Лінік Валентин.

Володарями Гран-прі стали учні Пилиповицького учнівського лісництва Пилиповицької ЗОШ І-ІІ ступенів Бородянського району, які представлятимуть Київську область на всеукраїнському зльоті 2019: Лімборський Назар, Макаренко Ангеліна та Узакова Анастасія під керівництвом Підлісної Надії Анатоліївни, наставники від підприємства ДП "Клавдієвський лісгосп" -: головний лісничий Сергій Грамушняк та провідний інженер з охорони праці Підлісний Олександр.

Учасники зльоту відвідали кафедру ботаніки, дендрології та лісової селекції, де завідувач кафедри Марчук Юрій Миколайович та доценти кафедри Шевчук Марія і Маєвський Костянтин ознайомили юних лісівників з роботою кафедри. Разом із студентами магістрами та завідувачем кафедри таксації лісу та лісового менеджементу Білоусом Андрієм Михайловичем пройшлися стежками захоплюючого Forest-квесту "Дотик природи" на території Ботанічного саду НУБіП.

У ході другого дня на базі кафедри таксації лісу та лісового менеджменту консультант з питань еколого-просвітницької роботи представництва FSC в Україні Андрій Хрутьба провів методичний семінар з питань використання FSC-уроків для керівників учнівських лісництв та представників лісогосподарських підприємств.

На завершення, з напутнім словом та щирими побажаннями звернулися до учасників та урочисто вручили нагороди і подарунки перший заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Голова Київської обласної організації товариства лісівників України Руслан Гузенко та заступник директора КЗ КОР "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини" Людмила Шевченко.

За матеріалами Київського обласного управління лісового та мисливського господарства

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook