Презентація книги Лесі Орляк "Ти зробив усе, що зміг"

13 травня 2019 року

 Представники кафедри педагогіки взяли участь у презентації книги Лесі Орляк, матері загиблого воїна АТО Олександра Орляка

У художньо-документальній повісті "Ти зробив усе, що зміг" відображено реальні події, які переживала Україна з початком російської агресії 2014 року. Тут переплелося усе: на противагу байдужості, зрадам, лицемірному патріотизму – готовність до самопожертви і безкорисна любов до Батьківщини. Серед противників ворожої окупації – син Сашко – командир гармати протитанкового батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади. Захищаючи Україну, він залишив свій слід в історії під дебальцівськими згарищами поблизу опорного пункту "Станіслав". Уся розповідь перепущена крізь зболене серце матері, яка втратила сина у цій неоголошеній війні.  

Олександр Орляк народився 6 вересня 1990 року в м. Тернополі. Навчався у Тернопільській ЗОШ № 5. У 2009 році закінчив Тернопільський кооперативний тоговельно-економічний коледж за спеціальністю "кухар-кондитер". З 2009 р. по 2010 р. перебував на строковій військовій службі у Збройних силах України. Працював у закладах громадського харчування м. Тернополя. 

Мобілізований у серпні 2014 р. У званні молодшого сержанта служив головним командиром гармати 2-го протитанкового артилерійського взводу протитанкової батареї 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Загинув 6 лютого 2015 року в результаті мінометного обстрілу на опорному пункті "Станіслав" поблизу м. Дебальцевого Донецької області під час виконання бойового завдання. 

Указом Президента України № 282/2015 від 23.05.2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Рішенням Тернопільської міської ради від 18.08.2015 р. № 6/61/1 присвоєно звання "Почесний громадянин міста Тернополя" (посмертно). 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook