Виробнича практика дипломників-агрохіміків – насичена робота, з користю для себе і для виробництва

11 травня 2019 року
Триває виробнича практика студентів третього курсу і груп скороченого терміну навчання, що розпочалася в першій половині квітня. Дипломники кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва активно приступили до виконання її програми, а також тих настанов що отримали від завідувача кафедри Анатолія Бикіна і керівників дипломних робіт.
     Навіть у дощовий період студенти не втрачають час – опрацьовують в лабораторіях кафедри зібраний матеріал. А це підготовка зразків рослин, ґрунту, добрив, аналітичні дослідження з ними, обрахунки. А ще – заняття з керівниками практики й викладачами. Таку роботу побачили члени ректорату Університету в день візиту на кафедру.
       
         Виробництво – це і складно, і цікаво, і життєво. У господарствах студенти не лише практично освоюють технологічні процеси, але й проявляють набуті знання. Перевірити якість посівного матеріалу, сівби, порахувати схожість, встановити рівномірність настання фенологічної фази, розрахувати добрива для різних строків і способів внесення, приготувати бакові суміші й багато інших агрономічних тонкощів – зрозумілі для наших студентів завдання.
                    
      Крім виробничих моментів, студенти ведуть і свої наукові дослідження, результати яких використають у своїх дипломних роботах. Різноманітні теми – оптимізація живлення рослин, диференційоване внесення добрив, дослідження ефективності систем застосування добрив, живлення й удобрення різних культур, дистанційний моніторинг стану посівів – задіяні в студентських дослідженнях. Побажаємо їм успіху, цікавих результатів і корисної практики. 

                      

 
Наталія Пасічник

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook