Навчатись, перемагати і не здаватись – життєве кредо студентки магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» зі спеціальності «Менеджмент» Марії Дубовик, учасниці II етапу Всеукраїнської студенської олімпіади з інтелектуальної власності

20 квітня 2019 року

      11-13 квітня на базі Харківського національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» проходив другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з інтелектуальної власності, участь в якій взяла Марія Дубовик і отримала диплом ІІ ступеня.

     Як директор ННІ післядипломної освіти я дуже задоволена таким результатом. Адже дисципліна інтелектуальна власність більше правового спрямування, ніж економічного. Проте, як розповіла Марія, питання права цікавили її завжди. Ще навчаючись в школі, вона брала участь у правових дебатах, була захисником учнівських прав.
     І коли на магістерській програмі вона безпосередньо зіткнулась з вивченням цієї дисципліни, почала більше уваги приділяти самоосвіті в цьому напрямку. Тим паче, що на перспективу студентка планує займатися такими видами діяльності, які потребують правового захисту.

  

     Прийняти участь в другому етапі Всеукраїнської олімпіади було цілком її виваженим рішенням, здобувши перемогу на першому етапі.
     Дещо лякало те, що доведеться їхати в Харківський національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», про який до цього часу нічого не знала і зайшовши в інтернет, побачила, що цей університет займає 4 місце в рейтингу Топ-200.
     Якщо перший тур олімпіади був теоретичний, а саме: виконувалась письмова робота, в якій було запропоновано три запитання: одне з права інтелектуальної власності, друге – з маркетингу та комерціалізації об’єктів, третє – з економіки, організаційних засад управління, то другий – практичний. Учасникам необхідно було вирішити сорок практичних питань за всіма напрямами, що пов’язані з економікою, менеджментом, маркетингом, правовою охороною та правовим захистом.

     Марія Дубовик успішно справилася із завданнями, випередивши шістдесят учасників олімпіади.
     Запитавши, чому не перше місце, Марія зіслалася на те, що до цього часу не мала досвіду участі в таких олімпіадах. Але, головне, що магістрантка чітко знає, чим буде займатися після закінчення університету: хоче мати свою справу у ресторанному бізнесі, а ще – працювати в провідних агрокомпаніях, які реалізують інноваційні технології, – ідеї молодих фахівців їм не завадять.

Тож вітаю Дубовик Марію з таким почесним другим місцем на Всеукраїнській олімпіаді з інтелектуальної власності.
Нехай здійсняться всі її плани і задуми!

М. Кулаєць,

директор ННІ післядипломної освіти

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook