Офіційні результати виборів. Павелко Олександр – новий голова студентської організації НУБіП України

17 квітня 2019 року
17 квітня – визначний день роботи студентської організації НУБіП України. Майже 5000 студентів вирішили долю студентського самоврядування ще на один рік. Більшість голосів віддали за кандидатуру під №1 – Олексанра Павелка, студента факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

     Нагадуємо, працювало 6 виборчих округів, кожен кандидат мав право у кожен корпус делегувати спостерігача для належного проведення виборів, та виключення фактів фальсифікації та підробки результатів. Дільниці працювали з 08:00 до 18:00. Після офіційного завершення виборів і закриття дільниці, усі члени Центральної виборчої комісії та Окружної виборчої комісії вирушили на підрахунок голосів. Також, при рахуванні були присутні наглядачі від кожного кандидата, хто бажав дізнатися результат с перших вуст.

     Після точного підрахунку усіх бюлетенів по виборчим округам, була виведена загальна цифра студентів, які з’явилися на дільниці – 4980 студентів, що складає 55,96%. Відповідно до пункту 3.17 Положення про центральну виборчу комісію та вибори органів студентського самоврядування, вибори вважаються дійсними за будь-якої явки. Пункт 3.23 наголошує – вибори проводяться в один тур, переможцем вважається кандидат, який отримав більшість голосів студентів, які проголосували. Тож вибори оголошується дійсними та правомірними згідно ЗУ «Про вищу освіту».
     А зараз більш детально по кожному округу:

     На таблиці ми спостерігаємо унікальний випадок. Кандидат під номером 1 переміг по всіх округах! Такого випадку за всю історію проведення виборів ще не було!
    Найбільша явка була відмічена у 1 та 6 окрузі (1 та 6 навчальний корпуси).
     Інші округи також показали дуже високу явку. Виборчий округ № 2 складає найменший відсоток, але лише тому, що багато студентів агробіологічного факультету поїхали на виробничу практику.

     Підводячи підсумки, можна з впевненістю сказати, що Олександр переміг одноголосно. Його підтримало 3549 студентів, що складає 71% від загальної кількості студентів. Варто відмітити, що Анастасія також показала себе досить гідно, але їй є ще чому навчитися, адже вона лише 1 курс.

    Вітаємо новообраного голову з перемогою, бажаємо йому терпіння, наснаги, нових творчих ідей та яскравого року в якості очільника студентської сім’ї НУБіП України.

Дар’я Ходій,
фахівець відділу виховної роботи та студентських справ


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook