Шановні студенти та науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету, не будьте байдужими!

8 квітня 2019 року

Для своєчасного надання трансфузійної допомоги постраждалим військовослужбовцям, працівникам поліції, хворим, що лікуються в гематологічних, опікових, травматологічних, реанімаційних та інших відділеннях лікувально-профілактичних закладів м. Києва та необхідністю регулярного поповнення запасів компонентів крові, адміністрація Київського міського центру крові проводить з 8 квітня до 19 квітня акцію безоплатної здачі крові на базі НУБіП України.

Згідно з наказом ректора НУБіП України № 302 від 28 березня 2019 року «День донора» у весняному семестрі 2018-2019 н. р. проводиться з 08.04.2019 до 19.04.2019 р.

На гуманітарно-педагогічному факультеті «День донора» проводиться 18 квітня 2019 року (у четвер) з 10.00 – 14.00 за адресою: м. Київ, вул. генерала Родимцева, 7 А (гуртожиток № 10).

Здавання крові може врятувати не одне життя наших захисників на сході України та в лікувальних закладах різних обласних центрів. Це може бути близька і рідна людина, хвора дитина чи пенсіонер. Кожен донор, що добровільно здає кров, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людського життя.

Донором може бути кожна здорова людина, що їй виповнилося 18 років. Напередодні здавання крові потрібно виключити з раціону жирну їжу, вживати відварені м’ясо та рибу, каші, картоплю, відварені та сирі овочі, а також фрукти, соки, компот, житній хліб. У день здавання крові необхідно з’їсти легкий сніданок: чай або сік, печиво, білий хліб. Мати з собою паспорт та студентський квиток.

Разова доза кроводачі – 450 мл.
Після здачі крові донор отримує:
• компенсацію за здану кров – 72 грн.;
• компенсацію за харчування – 73 грн.;
• безкоштовне тестування крові на ВІЛ-інфекцію, сифіліс, гепатит В і С.

Студентам-донорам надаватиметься довідка про здачу крові. З урахуванням наказу ректора, студентам надаватимуть три вихідні дні, один з яких виділяється на здавання крові, інші – за їхнім вибором. Відсутність на заняттях у ці дні вважатимуть пропуском з поважної причини.

 

Голова товариства Червоного
хреста гуманітарно-педагогічного
факультету Т. І. Ковальчук

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook