Студент Володимир Кравець став учасником зимового з’їзду студентів-лісівників у Словенії

31 березня 2019 року
 Студент першого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства Кравець Володимир нещодавно повернувся із 10-го ювілейного з’їзду студентів-лісівників у Словенії – Winter Meeting 2019, де мав честь представляти СНГ «Kyiv Forestry Students Association» кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.
     Захід традиційно на початку весни організовує місцевий осередок Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA) у Біотехнічному факультеті Люблянcького університету і його основна мета – це обмін досвідом ведення лісового господарства, розвиток міжнародної комунікації між студентами-лісівниками, культурний обмін. Цьогоріч Winter Meeting відбувся з 10 по 16 березня і склад учасників був дуже різноманітним, адже у заході брали участь представники 13 країн – Німеччини, Словаччини, Італії, Іспанії, Мексики, Хорватії, Чехії, Угорщини, Австрії, Туреччини, Швеції, України та приймаючої сторони.
     Насичена програма з’їзду кожного дня дивувала своїм різноманіттям. Зустріч розпочалася на базі Біотехнічного факультету в Любляні, де учасники Winter meeting 2019 мали можливість прослухати лекції передових науковців у сфері лісового господарства у Словенії та подискутувати щодо підходів ведення лісового господарства. У столиці Словенії – Любляні була організована також пізнавальна екскурсія, під час якої була змога дізнатися багато цікавого про історію й традиції країни. Далі учасники вирушили у подорож Словенією і відвідали низку унікальних об’єктів. Так молоді лісівники познайомилися із роботою і організацією Національного парку Триглав – національним символом Словенії, в якому знаходиться найвища вершина країни г. Триглав (2864 м). Також мали нагоду помилуватися озером Блед, водоспадом Перичник і мальовничими лісовими ландшафтами.
     У місті Целє був проведений майстер-клас по роботі із громадськістю, де учасникам розповідали, як доступно і цікаво пояснити дорослим і дітям значення ліс, мету лісогосподарських заходів у насадженнях, а також відвідали дерев’яний будинок на дереві, де проводяться пізнавальні заняття для допитливих школярів.
     Також учасники заходу познайомилися ближче із веденням мисливства у Словенії протягом відвідування Pohorje поблизу містечка Рогла, разом із досвідченим мисливствознавцем, після чого мали прогулянку до озер Лоуренса (Lovrenc).
     Частиною культурного обміну став міжнародний вечір, де представники кожної з країн-учасників презентували традиційні страви, напої та пісні. Останній вечір був присвячений проведенню аукціону, всі вилучені кошти від якого йдуть на розвиток IFSA.
     Гуртківець Володимир Кравець повернувся переповнений враженнями від краси мальовничих куточків Словенії, з новими знайомствами із колегами з усього світу та натхненний опановувати глибше обраний фах.
Ганна Лобченко,
керівник СНГ «Kyiv Forestry Students Association»
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook