Лекція про перспективи туризму для співробітників НУБіП України від литовського фахівця Лінаса Даубараса

31 березня 2019 року
     Завершився короткотривалий візит Президента Національної Литовської Асоціації гідів Лінаса Даубараса із Каунаського університету прикладних наук лісового господарства та інженерної екології. 27 березняв ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулася відкрита лекція на тему «Nature tourism in Lithuania. Ideas for Ukraine?».

     Серед слухачів були студенти та співробітники ННІ лісового і садово-паркового господарства, а також співробітники кафедри аграрного консалтингу і туризму.

     Слід зауважити, що у 2018 р. туризм посів чільне 3-тє місце в Європі серед напрямів економічної діяльності та зростає майже у 2 рази швидше, порівняно з сектором ІТ-технологій. Лекція викликала жваву дискусію серед слухачів. Особливо зацікавили статистичні дані щодо перспективи розвитку сфери туризму в Україні та їх оцінка міжнародних організацій і експертів. Згідно даних Travel and Tourism Competitiveness Index, Україна посідає 88 місце у рейтингу, що свідчить про перспективність розвитку цього напрямку у нашій державі. Лектор розповів про різні види туризму, які наразі є популярними у Литві. Окрема дискусія була і про перспективи лісового сектору для туризму і виклики, які постають перед працівниками лісового господарства у світі.

     Також гість завітав до Ботанічного саду НУБіП України і Музею лісових звірів і птахів ім. професора О.О. Салганського та був вражений експозиціями і матеріально-технічною базою для проведення практичних занять для студентів.


Лещенко О.Ю.,
керівник міжнародних програм
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook