Унікальна можливість для студентів і аспірантів НУБіП України навчатися за кордоном безкоштовно та отримати подвійний науковий ступень – в Україні та Королівстві Норвегія

17 березня 2019 року
     Завдяки співпраці Інституту сільськогосподарської радіології, кафедри радіобіології та радіоекології НУБіП України та Норвезького університету наук про життя студенти-магістри НУБіП України отримали унікальну можливість на безоплатній основі відвідати одну із найдивовижніших європейських країн.

     В рамках проекту «Об’єднана українсько-норвезька програма освіти в галузі радіоактивності навколишнього середовища» студенти відвідали курс з радіоекології «Environmental radioactivity and Radioecology course KJM353» в м. Осло, який передбачав 48 годин лекцій провідних учених Норверії (Brit Salbu, Deborah H. Oughton, Ole Christian Lind), України (В.О. Кашпаров), та інших країн (Peter Stegnar – Словенія, Tom Hinton – США, Hildegarde Vandenhove – Бельгія, Juan Carlos Mora Canadas – Канада), 25 годин практичних занять у найсучасніших лабораторіях та участь у справжніх експериментальних дослідженнях на європейському рівні. Вагомим доповненням до безцінного наукового досвіду стали екскурсії містом і відвідування музеїв.

     Студенти отримали надзвичайну можливість «відчути» сучасну науку «зсередини», а ще купу незабутніх вражень:

     Навчальні курси в рамках українсько-норвезької програми на безоплатній основі триватимуть і надалі, і ми запрошуємо студентів-магістрів, аспірантів і молодих учених НУБіП України приєднатися до цієї унікальної можливості вже цим літом (див. оголошення про проведення наукового семінару з радіоекології та реєстраційну форму для участі у семінарі) і наступною зимою! Витрати на транспорт (у тому числі авіаквитки), проживання, страхові внески і добові повністю покриваються за рахунок коштів НУБіП України!

     Крім того, в рамках зазначеної освітньої програми аспіранти НУБіП, які виконують дисертаційні дослідження в області радіоекології та радіобіології мають можливість встановлення подвійного наукового керівництва, проведення досліджень на базі Норвезького університету наук про життя (з відшкодуванням витрат на відрядження за рахунок коштів НУБіП України) з подальшим отриманням подвійного наукового ступеня – в Україні та Королівстві Норвегія.

     Контактна особа: [email protected], 050-142-63-48, с.н.с. УкрНДІСГР Морозова Валерія Сергіївна.

     Для кандидатів на таку можливість є невеличкі вимоги: базові знання англійської мови, сучасний світогляд і бажання отримати науковий досвід на базі європейської держави.

Морозова Валерія Сергіївна,
старший науковий співробітник УкрНДІСГР

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook