Щасливі учасники програми обміну студентами Еразмус+ в Латвійському університеті наук про життя та технології, діляться своїми враженнями!

20 лютого 2019 року
Студенти нашого університету (Щербина Марина, Федів Ірина та Аношкін Олександр), пройшли відбір та поїхали на навчання до Латвійському університеті наук про життя та технології. Незважаючи на те що вони там тільки 2 з половиною тижні, ось про що студенти з нами поділились:

      Перші дні виявилися доволі насиченими. Спершу ми поселилися в гуртожитку для іноземних студентів, усі учасники програми Еразмус+ живуть на одному поверсі і це доволі круто. Умови проживання кращі, ніж на які ми могли сподіватися. Гуртожиток розташований у самісінькому центрі міста Єлгави. Саме місто, заворожує своєю красою.

      Ввечері, після нашого приїзду, представники міжнародної асоціації студентів Еразмус в нашому університеті, зібрали нас та ознайомили з ключовими правилами проживання в гуртожитку. Це було перше наше знайомство з іншими студентами Еразмус, і вже з першого вечора ми спілкувалися, грали в настільні ігри усі разом.

      В понеділок, на нас всіх чекала перша лекція у стінах університету. Латвійський університет наук про життя та технології має дивовижну історію. Він розташований в стінах замку на березі річки, ззовні замок, з середини сучасна будівля. Доволі цікаво те, що в стінах університету є музей, де в підвальному приміщенні зберігаються саркофаги багатьох представників габсбурзької вельможі.

 

 

     Перший тиждень був тижнем знайомства студентів між собою та ознайомлення з самим містом Єлгава. Після лекції на нас чекали змагання – квест навколо міста, де наша команда отримала перемогу, та виграла безкоштовні квитки на фестиваль скульптур з льоду в місті Єлгава. Отже, перший тиждень був насичений різними заходами, в нас були екскурсії в мальовничому лісі Латвії, тур містом, екскурсія в столиці Ризі, відвідування оленячої ферми, прогулянка до балтійського моря, «Flag party» та багато іншого.

 


       З початком нового тижня почалися перші заняття, знайомство з викладачами. Пари проходять доволі цікаво, на перших лекціях нас знайомили з планом дій на весь семестр. Тобто, ми вже маємо проекти над якими повинні працювати та здати в кінці семестру. Викладачі та персонал, в цілому, дуже привітні, допомагають, ідуть на зустріч. Нас також ознайомили з лабораторіями та воркшопами, де зовсім скоро ми себе випробуємо. Обладнання нове та високоякісне, завдання, які ставлять перед нами на парах, цікаві та пізнавальні. Тому на пари ми ходимо, без перебільшення, із задоволенням!

 

 


       За декілька тижнів, ми, студенти з різних країн, стали вже не просто друзями, а великою сім’єю! Дуже крутим є те, що ми завжди допомагаємо один одному, проводимо дуже багато часу разом. Разом ходимо до спортивного комплексу де відведенні спеціальні години саме для студентів Еразмус, в спортивному комплексі ми БЕЗКОШТОВНО відвідуємо спортивний зал, бадмінтон, волейбол, басейн, настільний теніс, баскетбол, спортивну гімнастику та ін.

 


       На сьогодні, ми вже переповнені позитивними емоціями під час перебування тут, а це лише початок! Тому, радимо усім студентам, в кого є бажання навчатися за кордоном та подорожувати, подавати заявки, проходити співбесіди і ви точно не пожалкуєте!


 

Щербина Марина

студентка гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook