Майстер-клас з топіарного мистецтва

16 лютого 2019 року
м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 15, Національний науково-природничий музей НАН України

   16 лютого 2019 р. о 1600 запрошуємо всіх, хто планує обрати своєю майбутньою професією ландшафтний дизайн, а також просто поціновувачів садово-паркового мистецтва, хто намагається пізнати хитрощі створення фантастичних форм – топіарі, на майстер-клас зі створення невеликих топіарних форм під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну НУБіП України Дзиби Анжели Андріївни, який відбудеться у Національному науково-природничому музеї НАН України за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 15.

     За кращу роботу - спеціальний приз від НУБіП України - фірмова філіжанка!

     Топіарне ДИВО ( інше визначення не здатне описати цей різновид паркового мистецтва) прийшло до нас, як й інші великі винаходи, з Греції. Тяжіння греків до прекрасного сприяло створенню великої кількості дивовижних садів. Далі ці принципи перейняла Римська Імперія, але після її розпаду вони пішли в небуття. Нове життя ландшафтному мистецтву надала епоха Ренесансу. Завжди особливою прикметою гарного смаку були досконалої форми стрижені бордюри, які облямовували квітники і доріжки парків біля палаців або вілл. У XVII столітті законодавицею моди в топіарному мистецтві була Франція.

Світлину взято з сайту  nova-zelandiya.com/services/dekoratyvna-stryzhka 

    У наш час мистецтво створення зелених прикрас для парків та садів не втратило популярності. Охайні газони та підстрижені чагарники з деревами у вигляді різних фантастичних чи геометричних форм дедалі частіше стають прикрасою навіть маленьких присадибних ділянок.

 

Світлину взято з сайту www.thelovelyplants.com/topiary-art-design/

  Визнаними професіоналами, з потужною навчальною базою підготовки фахівців з ландшафтного дизайну є кафедра ландшафтної архітектури та фітодизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України. Кафедра готує спеціалістів садово-паркового господарства.

Світлину взято з сайту www.thelovelyplants.com/topiary-art-design/

     Наразі в Національному науково-природничому музеї НАН України триває виставка проектів та робіт студентів і випускників кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну - «Таємниці ландшафтного мистецтва».       

     Умови участі в МК:

      Вік аудиторії: 12+
     Участь у заході безкоштовна за наявності квитків до Музею та при умові попередньої реєстрації за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/15OUSJNTtTD9iRQvUH2SEFuZQbJWjxQD4sy0IBCxPZi4/viewform?fbclid=IwAR3RfVFmZ0tTVzYVojIL3yPlHaUG5IIAsqNBg5ozi_DQUA4iJbH4QdHzj6M&edit_requested=true

або за телефоном екскурсійного бюро Музею (044) 235-62-66.  

     За матеріалами сайту www.facebook.com/events/405366583533259/

Світлину взято з сайту vsemart.com/masterpiece-topiary-art/topiary-art-3/ 

Світлину взято з сайту vsemart.com/masterpiece-topiary-art/stunning-work-of-topiary-artists-green-zoo/ 

Світлину взято з сайту www.stuff.co.nz/life-style/homed/garden/101680186/wild-beauty-hawkes-bay-garden-where-wildflowers-and-art-thrive 

Світлину взято з сайту www.tuscany-villas.it/to-tuscany/2018/curiosities/topiary-art-pistoia 

 

Світлину взято з сайту www.everdreamnursery.com/productshow.asp

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook