Навчальна і виконавська дисципліна та дотримання законодавства – у фокусі ректорату

6 лютого 2019 року
6 лютого 2019 року відбулося позачергове засідання ректорату. На початку навчального семестру важливо «звірити годинники», відкриваючи засідання зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін. Саме цьому, а також іншим нагальним питанням й була присвячена нарада.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати вибіркової перевірки явки студентів на заняття у перші дні навчання другого семестру. Майже 100% студентів приступили до навчання студенти факультетів харових технологій, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології. Серйозної уваги з боку деканатів і дирекцій до дисципліни потребують на факультетах конструювання і дизайну, механіко-технологічного, аграрного менеджменту та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Частина студентів не з’явилася через хворобу і ці процеси перебувають на постійному контролі робочої групи з охорони здоров’я. Але неприпустимими є випадки невідвідування занять студентами без поважних причин.

     Другим питанням ректорат розглянув питання необхідності дотримання законодавства про вибори Президента України, народних депутатів України. Сергій Кваша акцентував увагу, що заклад вищої освіти є позаполітичним, кожен член колективу самостійно визначається зі своїми вподобаннями. Проте в ході виборчих кампаній ми не маємо права втручатися в виборчий процес, проводити будь-які політичні акції. Виданий наказ, згідно з яким визначений порядок організації зустрічей з кандидатами, якщо вони відповідним чином звернуться про це. Ректорат прийняв рішення, яким зобов’язав керівників структурних підрозділів провести роз’яснювальну роботу серед працівників і студентів щодо дотримання виборчого законодавства.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про створення рейтингових комісій на факультетах та в ННІ. Цей крок є необхідним, оскільки потребує підняття якості перевірки даних саме на низовому рівні. Наразі триває збір пропозицій до рейтингу-2019. Остаточно показники будуть затверджені на вченій раді університету.

     А от позиціонування університету в міжнародних рейтингах, зокрема в QS, стало темою виступу проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука. Половина даних, які впливають на місце в цьому рейтингу, стосуються авторитету серед роботодавців і академічної спільноти. І тут комунікація, підбір експертів відіграють найважливішу роль. Кожному з них потрібно відправити відповідного листа щодо використання їхніх даних і згоди на участь в опитуванні. І головне – коли буде опитування – надати фахову відповідь. На базі ННЦ міжнародної діяльності буде створена група супроводження, яка буде допомагати і стимулювати деканати і дирекції на проведення цієї роботи.

     Декани Микола Доля, Анатолій Остапчук, Лариса Баль-Прилипко, Анатолій Діброва, Вадим Кондратюк, Ярослав Михайлович доповіли про стан сплати за навчання. Ректоратом було прийнято рішення оптимізувати дати сплати за пропозицією бухгалтерії.

    На нараді розглянуто графік проведення нарад з планування на найближчі місяці. У лютому вона пройде на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, березні захисту рослин, біотехнологій та екології, квітні агробіологічного. Колективи повинні відповідним чином провести підготовку.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на продовження практики укладання попередніх договорів з абітурієнтами та звітній кампанії по завершенню наукових проектів у 2019 році.

     Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський озвучив звернення від деканів і директорів щодо перегляду оплати праці диспетчерів, оскільки велика плинність кадрів через низьку зарплату призводить до низької якості роботи.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook