Абітурієнтка [Світлана Поліщук]: професія технолога харчової промисловості під час карантину набула ще більшої актуальності
- Чому ж саме факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?
- Для мене важливо, щоб професія йшла «в ногу з часом», а останні півроку в Україні підтверджують важливість і перспективність харчових технологій. В умовах карантину всі галузі зазнали збитків, працювали з обмеженнями, тільки підприємства харчової промисловості не знизили обсяги виробництва, а навпаки-працювали на повну потужність! Виходячи з вищесказаного, тепер я точно не маю сумнівів щодо обраного факультету і спеціальності. Адже продукти харчування потрібні завжди і відповідно - фахівці харчових виробництв теж.
- Звідки дізналися про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК?
- Спочатку зацікавили розповіді друзів, які зараз навчаються тут вже в магістратурі. Також неодноразово до нашого навчального закладу приїздили викладачі факультету, розповідали про спеціальності, перспективи і можливості вашого факультету. Минулого року я була на Дні відкритих дверей, побачила лабораторії, обладнання, поспілкувалася з викладачами і поставила для себе ще один плюсик. В травні цього року була присутня на Дні відкритих дверей вже онлайн, що було теж дуже інформативно. А ще я весь час слідкую за новинами факультету на Facebook, Instagram: викладачі часто викладають цікаві ролики, відео та фото з життя факультету.
- Чого очікуєш від навчання?
- Очікувань насправді багато. По-перше, сподіваюся отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички, відвідати різні харчові підприємства, побачити як там відбуваються всі процеси. Окрім навчання, мрію приймати активну участь у житті факультету, різних пісенних та танцювальних конкурсах, оскільки я людина творча.
Розмовляла асистент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів
Анастасія Іванюта