Ректорат: кафедра і викладач – головні гравці на профорієнтаційному полі

28 січня 2019 року
     28 січня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Основними питаннями, які розглядалися, стали профорієнтаційна робота, початок другого навчального семестру, міжнародна і господарська діяльність.

     31 січня відбудеться нарада із завідувачами кафедр, вона носитиме установчий характер, де будуть сформульовані основні завдання на перше півріччя у навчальній, науковій, виховній діяльності. Кожен завідувач має усвідомити, що кафедра і викладач – головні гравці на профорієнтаційному полі. Адже студенти йдуть на навчання саме до них. Ще є час, аби залучити слухачів на підготовче відділення та до участі в олімпіаді для вступу в університет.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про підготовку до навчального семестру. Він стартує за графіком – 4 лютого. Його протяжність 15 тижнів, що відповідає нормативно-правовим актам. Наразі завершується оптимізація розкладу. Ректор доручив Сергію Кваші, начальнику навчального відділу Оксані Зазимко вивчити можливість і сформувати експериментальний розклад для магістрів таким чином, аби аудиторними були 1-3 дні на тиждень.

     Учений секретар Оксана Барановська представили план роботи на лютий, який розглядатиметься 31 січня на відповідній нараді з планування. Лютневе засідання вченої ради окрім поточних питань буде присвячене звітам про навчально-науково-виробничу діяльність навчально-дослідних господарств та діяльність кафедри військової підготовки.

     Заступник голови профкому Іван Гаврилюк презентував досвід Дніпропетровського університету залізничного транспорту щодо будівництва житла для співробітників. Нашим же наступним кроком є створення кооперативу – проведення установчих зборів, затвердження статуту і обрання керівництва.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на подачі інформації до міжнародного рейтингу QS – вже стартувало цьогорічне її поновлення. Триває робота щодо оформлення академічних обмінів і міжнародних наукових проектів. До речі, маємо вже 30 договорів з університетами-партнерами в рамках ERASMUS+.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт. Основні проходять в навчальному корпусі №1 – капітально ремонтується підлога першого поверху, та в гуртожитку №4 – замінюються електромережі, міжкімнатні двері, поточні косметичні ремонти.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на виконанні науково-дослідних робіт за перехідними тематиками, завершенні оформленні рейтингу науково-педагогічних працівників, зборі пропозицій до нього на 2019 рік.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку – продовжити ремонти і підготовку кімнат для першокурсників. Вадиму Ткачуку – контролювати виділення капітальних видатків на реалізацію програми енергозбереження, активізувати надходження від плати за навчання.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook