Яку професію обрати? – актуальне питання для випускників шкіл!

24 січня 2019 року

Нині одинадцятикласники постали перед складним завданням: необхідно обрати професію, яка стане до душі та допоможе у повній мірі реалізувати себе у житті. Більшість учнів ще вагаються: ким стати? Тож, обов’язок педагогів як шкільної освіти так і закладів вищої освіти – допомогти розібратись із особливостями різних професій.

З цією метою 21–23 січня Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна відвідала Носівську районну гімназію, Носівські загальноосвітні школи № 1 і 2 І-ІІІ ступенів, Коломійцівську, Рівчак-Степанівську й Степовохутірську ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також Макіївський НВК "ЗНЗ-ДНЗ" І-ІІІ ступенів Носівського району Чернігівської області, де провела профорієнтаційну роботу із учнями 9–11 класів.

Надія Бордюжа розповіла учням про Національний університет біоресурсів і природокористування України, про спеціальності, які можна здобути, навчаючись в університеті. Особливу увагу приділила перевагам навчання на агробіологічному факультеті за спеціальностями «Агрономія» і «Садівництво та виноградарство», можливостям участі у навчальному проекті «Agrіstart» та перспективам працевлаштування після опанування освітньої програми «Агрохімія і грунтознавство». Адже, нині агрохімічні компанії відчувають брак кваліфікованих агрохіміків-аналітиків, менеджерів із продажу чи промоутингу добрив, спеціалістів із діагностики живлення рослин, логістів із забезпечення добривами, тощо. Крім того, запросила їх на підготовчі курси до ЗНО в НУБіП України, а також – до участі у предметних олімпіадах, що відбудуться незабаром.

Учнівство цікавили питання щодо матеріально-технічного забезпечення факультету, можливостей реалізації творчих і спортивних талантів, умов проживання, вартості контрактної форми навчання, тощо. Адже, учні 9-10 класів ще мають час на роздуми, а 11-класники мають вже обирати.

Тож, висловлюємо щиру вдячність директорам, завучам та вчителям шкіл за сприяння у проведенні дружньої бесіди заради правильно обраного фаху нашим майбутнім поколінням.

 

 

 

Надія Бордюжа,

 

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook