Загальноуніверситетські семінар-наради з підвищення кваліфікації стимулюють профорієнтаційну роботу кафедри педагогіки

18 січня 2019 року

Ректор нашого університету, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України Станіслав Ніколаєнко на січневих семінар-нарадах доречно нагадав про доцільність і вигоди для абітурієнтів при вступі у виш, які візьмуть участь у підготовчих курсах та олімпіадах в НУБіП України. Зважаючи на це завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник разом із асистентом Оксаною Гончарук та аспіранткою Надією Дірою залучили до участі у підготовчих курсах це 4 небайдужих школярів Києва, які виявили інтерес до біології. Відтак, за планом профорієнтаційної роботи кафедри, завідувач Руслан Сопівник продовжив зустрічі з учнями випускних класів Васильківщини. Зокрема, 17 січня 2019 року Руслан Васильович направився до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів м. Василькова, де відбулась зустріч з заступником директора з навчально-виховної роботи Лесею Миколаївною Шевчук та соціальним педагогом цього закладу, випускницею НУБіП України за ОП «Педагогіка вищої школи» Анастасією Віталіївною Каденко.

Колеги згаданої школи гостинно прийняли представника кафедри педагогіки, організували зустріч з двома випускними класами та двома 10 класами загальною чисельністю 57 осіб. Під час зустрічні з випускниками Васильківської ЗОШ № 9 увагу старшокласників зосереджено на перевагах навчання на випускових спеціальностях гуманітарно-педагогічного факультету та, зокрема, кафедри педагогіки («Професійна освіта»). Учням запропоновано рекламну листівку та номер газети «Університетський кур’єр». Підкреслено на доцільності участі абітурієнтів у підготовчих курсах та олімпіадах, яка дозволять отримати додаткові бали при вступі. В ході зустрічі проведено анкетування, в результаті якого виявлено що 52 учнів зацікавились запропонованою інформацією. Також, за допомогою анкети, отримано контактну інформацію випускників, яка буде внесена у базу даних абітурієнтів кафедри педагогіки. Крім того, Васильківська ЗОШ № 9 наказом відділу освіти Васильківської міської ради є пунктом проведення державної підсумкової атестації з української мови та зовнішнього незалежного оцінювання (пункти тестування).

Колективу школи запропоновано роздатковий, рекламний та профорієнтаційний матеріал, який адміністрація школи розмістить на дошках оголошення. Заступник директора з виховної роботи Леся Миколаївна Шевчук погодилась організувати перегляд відеороликів про освітні програми гуманітарно-педагогічного факультету та кафедри педагогіки на різних методичних зібраннях учителів та класних керівників щколи та позитивно відреагували на запрошення учнів і вчителів відвідати кафедру педагогіки з екскурсійною поїздкою та завітати до НУБіП України на День відкритих дверей.

У цілому, Васильківська ЗОШ № 9 залишила приємні враження, здивувала дисциплінованістю, вихованістю і освіченістю учнів, впорядкованістю прилеглої території та навчальних кабінетів, злагодженою роботою керівництва та теплим, гостинним прийом.

Сподіваємось співпраця з нашими партнерами виявиться плідною і взаємовигідною.

Олександр Кучай,
доцент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook