Тухарі Абделькадір з Алжиру планує опанувати психологію саме в НУБіП України

17 січня 2019 року

 Тухарі Абделькадір з Алжиру планує опанувати психологію
саме в НУБіП України


Кожного року ряди студентів нашої Альма-матер поповнює все більша кількість іноземців, які потребують соціокультурної адаптації та психологічного супроводу освітнього процесу. Саме питання міжкультурних відносин та найближчої життєвої перспективи ми обговорили з Тухарі Абделькадіром, слухачем підготовчого відділення нашого університету.


Ось якою цікавою вийшла розмова з майбутнім абітурієнтом.


- Розкажи, будь ласка, звідки ти та як потрапив в Україну?


- Я з Алжиру, міста Ель-Аттаф, регіону Орган. Ще в школі цікавився внутрішніми особливостями та причинами поведінки людини, стратегіями вирішення конфліктних ситуацій, формуванням світосприйняття, установок й релігійно-культурних переконань. В старших класах обрав спеціалізацію психологія та отримав сертифікат бакалавра прикладних наук, що визначається як спеціалізована середня освіта. З того часу мрію стати кваліфікованим психологом. Почав збирати інформацію про різні виші в Європі. Я знав, що Україна наближена до Європи, і подумав, що це правильний шлях, адже український диплом має міжнародну цінність. Серед усіх варіантів мені найбільше сподобався саме НУБіП України. Я виконав умови вступу на підготовче відділення університету і в даний час вивчаю українську мову.


- Чи подобається тобі в Україні?


- Так мені в Україні дуже подобається. Приїзд відкрив для мене цілком нове життя з безліччю можливостей. Досить комфортно живеться в приємному оточенні студентів. Україна прекрасна, з кожним днем дізнаюся все більше цікавого про неї. Я подорожую містами України: Львів, Полтава, Чернігів, але у Києві подобається найбільше, особливо вражає краса Голосіївського парку та університетського ботанічного саду. Про українців я можу сказати, що привітні, добрі, гостинні, проте відчувається комунікативний та культурний бар’єр спілкування. Хотілося б, аби майбутнє покоління в Україні було більш відкритим до взаємодії з іноземцями. Я вважаю, що це класно – бачити іншу націю, расу, відчувати різноманіття.


- Яке враження від навчання в університеті?


- У мене склалося приємне враження від спілкування з викладачами, відчувається професіоналізм та самовіддача улюбленій справі. Відверто кажучи, мені складно дається вивчення української мови, але я стараюсь задля здійснення своєї мрії.


- Посилаючись на власний досвід, ти міг би порекомендувати НУБіП для навчання своїм друзям?


- Звичайно так, адже НУБІП України є провідним науково-навчальним центром, що відкриває шлях у професійне майбутнє!

 


Розмовляла доцент кафедри психології
Лариса Афанасенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook