Малазійка Лішія Кі: «Стиль викладання в НУБіП, його інтерактивність і демократичність на мене справили надзвичайно позитивне враження»

11 січня 2019 року
     Студентка з Малайзії Лішія Кі приїхала до НУБіП вивчати біотехнології. Вона закінчила у себе на батьківщині два курси бакалаврату за цією спеціальністю і приїхала за обміном до України. Наразі дівчина вивчає українську мову і адаптується у новій країні.

  • Чи відрізняється навчання в університеті у Малайзії і Україні?

     – Безумовно. В НУБіП воно інтерактивне, більш вільне спілкування і надання знань. Можна поспілкуватися з викладачем, перепитати, якщо чогось не зрозуміла. І це дозволяє набагато краще опанувати предмет і полегшує власне сам процес навчання. У нас лектор просто дає матеріал і все. Тобто спілкування можна сказати одностороннє: викладач говорить – студенти слухають.
     Мені дуже пощастило з викладачкою української мови, взагалі люди у вас дуже привітні і відкриті, допомагають адаптуватися.

  • Яке враження від університету і України?

     – Кампус вражає, така гарна природа, особливо подобається університетський ботанічний сад. Але для мене поки що дуже холодно: середня температура на моїй батьківщині плюс 30 за Цельсієм, тому різдвяні морози стали для мене випробуванням. Київ сподобався, щоправда гуляла в основному центром міста. А на свята мене запросили в гості на Сумщину. Тут найбільше вражень від кухні і української відкритості. Сподобалася фарширована риба і ваш традиційний новорічний салат олів’є. А от холодець скуштувати так і не ризикнула.

  • Чи порекомендуєте друзям обрати для навчання НУБіП?

     – Однозначно, стиль викладання в університеті, його інтерактивність і демократичність на мене справили надзвичайно позитивне враження.

Розмовляла Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook