З надією в серцях…

28 грудня 2018, 10:37

     26 грудня студенти та викладачі гуманітарно-педагогічного факультету відвідали Київський міський клінічний онкологічний центр. Цей візит був проведений з метою привітати дітей з прийдешніми новорічними та різдвяними святами і подарувати їм іграшки, солодкі подарунки та поділитися з ними своїми позитивними емоціями. Цим дітям як нікому іншому потрібна підтримка та допомога як матеріальна, так і моральна. Але все ж таки, незважаючи на складну життєву ситуацію, діти намагаються залишатися сильними та не втрачати віру у те, що зможуть подолати свою хворобу.

 


      Як тільки ми відчинили двері, то одразу побачили маленьку дівчинку, яка з цікавістю зустрічала нових гостей. Потім  ми зайшли до зали, де зібрались діти разом з батьками. Найважчими були перші хвилини, коли діти не йшли з нами на контакт, ховалися за спинами мами чи тата і дивилися на нас переляканими очима. Але дитяча цікавість взяла гору, коли ми почали діставати подарунки. Вони підбігли і почали вибирати собі іграшки і вже з посмішками на обличчях поверталися до батьків. Далі ми почали знайомитися з дітками, розмовляти, гратися. Спочатку вони з острахом починали розмову, але в процесі спілкування розкривалися з кожною хвилиною все більше і більше. Їм було дуже цікаво проводити час разом з нами. Ми провели методику на визначення емоційного стану і запропонували дітям уявити квітку, що її оточує, якого вона кольору, а потім зобразити її на аркуші паперу. Дітям дуже сподобалося свято, яке ми для них влаштували і вже навіть коли настав час іти, то вони зовсім не хотіли нас відпускати.

 


     Ми дуже раді, що змогли подарувати дітям святковий настрій та безліч позитивних емоцій і сподіваємося, що вони скоро одужають і забудуть про свою хворобу як про страшний сон.

 

Анастасія Майстренко,
Карина Лементар
студентки 1 курсу
спеціальності психологія
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook