Збори колективу Заліщицького аграрного коледжу затвердили звіт про діяльність у 2018 році та визначили основні завдання на 2019 рік

21 грудня 2018 року

     20 грудня 2018 року відбулися збори трудового колективу ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого», на яких заслухано звіт директора коледжу Глови Володимира Степановича про діяльність навчального закладу у 2018 році та основні завдання на 2019 рік.

     Крім основних досягнень, директор проаналізував і ті проблеми, які постали перед колективом коледжу в 2018 році, а також окреслив коло завдань на 2019 рік, насамперед в плані реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020».
     Участь у зборах взяв представник НУБіП України – доцент кафедри садівництва імені професора В.Л.Симиренка, кандидат сільськогосподарських наук, Андрусик Юрій Юрійович.

     Відкриваючи збори Володимир Степанович відмітив, що цей рік був для нашого навчального закладу вагомий, адже коледж відзначив історичну подію «120-річчя навчального закладу» та 20-річницю входження коледжу в структуру НУБіП України.
     У своєму виступі директор зазначив, що основними напрямами діяльності нашого навчального закладу є: оптимізація роботи щодо підготовки високоосвічених конкурентоспроможних фахівців ОКР «Молодший спеціаліст», організація та проведення у тісному зв’язку з освітнім процесом виробничої, науково-дослідної та інформаційно-консультативної діяльності, творча співпраця з освітніми, науково-дослідними і виробничими установами в Україні та за кордоном.

     Серед основних питань доповідач зупинився і на аналізі результатів вступної кампанії останніх двох років, роботі по стабілізації числа контингенту студентів та зміні акцентів у профорієнтаційній роботі.
     В.С. Глова у своєму звіті проаналізував навчально-методичну роботу педагогічних працівників та якість підготовки учасників навчального процесу.

     Значна увага приділялася практичній підготовці студентів. За звітний період розширено бази виробничих практик з сучасними інноваційними господарюючими суб’єктами, науково-дослідними установами та фірмами України і зарубіжжя. Розширюються міжнародні зв'язки, де студенти мають можливість проходити стажування в фермерських господарствах Німеччини (BauerLipp), Польщі (Agros), Данії.
     Було наголошено, що для покращення практичної підготовки студентів у коледжі створено колекційно-дослідне поле, колекційно-демонстраційні ділянки, парникове господарство, навчальні теплиці, метеомайданчик, вимірювальна лабораторія екологічної експертизи, навчально-виробнича частина коледжу, навчальні лабораторії, навчальна пасіка.
     Цьогоріч, успішно проведено атестацію семи робітничих професій, а саме: бджоляр, оператор комп’ютерного набору, тракторист-машиніст с.-г. виробництва (категорія А), водій автотранспортних засобів (категорія В), водій автотранспортних засобів (категорія С1), продавець продовольчих товарів, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу.
     Серед успіхів, яких вдалось досягти протягом року є виготовлення технічних паспортів та одержання свідоцтва про право власності на основні будівлі та об’єкти коледжу.
     Проводилися роботи по розвитку та зміцненні матеріально-технічної бази коледжу: поточні ремонти навчального корпусу, гуртожитку, проведено ремонт покрівлі котельні, відремонтовано трактор МТЗ-82, придбано 3D принтер та проводяться поетапні ремонти системи тепло та водопостачання.
     Окремо у своїй доповіді Володимир Степанович зупинився на здобутках студентів, які здобули перемоги в олімпіадах, спортивних змаганнях обласного і всеукраїнського рівнів та гідно представляють коледж на всеукраїнських і міжнародних конференціях.
     Серед основних завдань на 2019 рік: провести акредитації освітніх програм згідно нового переліку спеціальностей; ввести в практику роботи сприяння участі викладачів у діяльності базових господарств регіону; конкретизувати роботу по проведенню спільних досліджень, конференцій, семінарів за участю НПК кафедр НУБіП України; підвищення якості профорієнтаційної роботи, продовжувати й надалі впровадження елементів дуальної освіти та ряд інших завдань.

     В обговоренні прийняли участь: Андрусик Ю.Ю., який зазначив, що представлені в доповіді результати роботи заслуговують на схвалення, відмітив успіхи випускників коледжу, які сьогодні є студентами НУБіП України, що теж свідчать про належну якість навчального процесу в коледжі. Він закликав до активізації профорієнтаційної роботи та співпраці з університетом. Звертаючись до студентів, додав: «Не обмежуйтеся рамками коледжу, продовжуйте навчання в нашому університеті. Ми завжди раді Вас бачити у лавах студентів НУБіП України».

     У виступі Сопилюка М.В. заступника директора з навчальної роботи, детально охарактеризовано навчальну роботу коледжу протягом року, проаналізовано навчально-методичну роботу викладачів, науково-дослідну і пошукову роботу студентів під керівництвом педагогів. Він підкреслив успіхи, яких досягли студенти у навчанні цього річ та наголосив на завданнях, які слід виконати у 2019 році.

     Книш І.Я., заступник директора з виховної роботи проаналізував виховну роботу, яка проводилась протягом 2018 року у коледжі.
     Голова профспілки коледжу Книш Ігор Ярославович представив звіт про роботу за 2018 рік. Про доходи та видатки профспілкової організації коледжу прозвітувала бухгалтер профспілки Яремчук Олександра Миколаївна.

     Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт та позитивно оцінили роботу директора коледжу, та підтримали окреслені завдання на 2019 рік.

     Делегатами на звітну конференцію трудового колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України одноголосно обрано директора коледжу Глову В.С. та голову профспілкового комітету працівників коледжу Книша І.Я.

Левицька І.В.,
ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook